MENIU

Traian Băsescu la Global Forum: Informatizarea poate reduce economia subterană

Foto: Presidency.ro

Informaţia trebuie să fie liberă şi să fie protejată astfel încăt să nu intervină în viaţa cetăţeanului, a declarat luni şeful statului în cadrul Global Forum care are loc la Bucureşti.

"România este un centru regional important pentru industria IT&C şi furnizează specialişti de marcă în domeniul IT&C. Utilizarea aplicaţiilor IT&C în sectorul bancar reduce costurile cu 4% din PIB. Informatizarea sistemului public poate să reducă ponderea economiei subterane şi are un rol în eficientizarea şi dezvoltarea administraţiei publice", a declarat preşedintele Traian Băsescu în deschiderea Global Forum, potrivit Money.ro.  

El a adăugat că informaţia trebuie să fie liberă şi să fie protejată astfel încăt să nu intervină în viaţa cetăţeanului. Evenimentul a avut loc luni în Bucureşti, având în centrul discuţiilor soluţiile de ieşire din criza economică bazate pe tehnologie.

Peste 400 lideri din domeniul tehnologiei informaţiei şi reprezentanţi de seamă ai guvernelor din întreaga lume se reunesc la Bucureşti în cadrul Global Forum. Ediţia a 18-a, organizată între 19 şi 20 octombrie, este una fără precedent. Este pentru prima dată când forumul are loc în Europa de Est.

O altă noutate este formatul sesiunilor speciale, care sunt dedicate administraţiei publice locale. Printre vorbitorii ediţiei de la Bucureşti se numără Şeful Comisiei Federale de Comerţ a S.U.A Thomas Rosch şi Directorul pentru Tehnologiile Informaţiei al Comisiei Europene Joao Da Silva.

Global Forum este organizat în fiecare an şi este dedicat aspectelor economice, politice şi sociale pe care le implică dezvoltarea Societăţii Informaţionale la nivel local şi regional. După ediţia 2008 cotidianul New York Times l-a apreciat ca fiind “Davos”-ul sectorului IT&C.

Citeşte mai mult pe Money.ro.