MENIU

Traian Băsescu îi sfătuieşte pe fermieri să înfiinţeze depozite regionale

Foto: NewsIn
Traian Băsescu crede că disputa cu hipermarketurile este greşit înţeleasă, pentru că acestea nu se aprovizionează de pe marginea drumului.

Deşi recunoaşte că sunt mai bune produsele româneşti decât cele din import, preşedintele Traian Băsescu preferă să cumpere fructe şi legume din hipermarket.

Într-o emisiune la postul public de televiziune, şeful statului i-a avertizat pe fermieri că nu-şi vor vedea marfa în marile lanţuri de magazine până nu vor înfiinţa depozite regionale.

Traian Băsescu crede că disputa cu hipermarketurile este greşit înţeleasă, pentru că acestea nu se aprovizionează de pe marginea drumului. "Am văzut cu ochii mei la Dăbuleni ce înseamnă lipsa spaţiilor de colectare a producţiei agricole, punându-l pe ţăran, pe producător într-o situaţie absolut umilitoare: stă cu pepenii pe marginea drumului şi aşteaptă să vină un samsar care să cumpere, pentru că niciodată un hipermarket nu va cumpăra de pe marginea drumului, ci dintr-un depozit autorizat", a spus şeful statului.

El a recunoscut totodată că, deşi a declarat că achiziţionează numai produse româneşti, acest lucru este destul de dificil de realizat pentru că "nu poate satisface lista dată de soţie" astfel.