MENIU

Traian Băsescu efectuează o vizită de două zile în Franţa

Foto: NewsIn

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, luni, înaintea plecării în vizita oficială în Franţa, că unul dintre obiectivele vizitei îl constituie consolidarea Parteneriatului strategic semnat anul trecut, la Bucureşti, şi că va avea întâlniri cu omologul său Nicolas Sarkozy şi cu premierul François Fillon.

Traian Băsescu a spus că este o vizită cu un pronunţat caracter de lucru, care are ca element central dejunul de lucru, precum şi un program separat pentru miniştrii din delegaţie. "În timpul vizitei, miniştrii care mă însoţesc vor avea şi momente de program separat pe domeniile lor de activitate", a spus preşedintele.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe preşedinte în Franţa fac parte miniştrii Cristian Diaconescu, Radu Berceanu, Elena Udrea şi Adriean Videanu, precum şi Ilie Năstase.

Potrivit Administraţiei prezidenţiale, programul vizitei cuprinde şi întrevederi ale preşedintelui Traian Băsescu cu preşedintele Adunării Naţionale, Bernard Accoyer, şi cu Angel Gurria, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. De asemenea, şeful statului va participa la un forum de afaceri organizat de federaţia patronatului francez, MEDEF, şi se va întâlni cu membri ai comunităţii române din Franţa.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, programul vizitei mai cuprinde convorbiri cu omologul său francez, Nicolas Sarkozy, precum şi întrevederi cu preşedintele Adunării Naţionale, Bernard Accoyer, şi cu primul ministru François Fillon.

În cea de-a doua zi a vizitei oficiale, preşedintele Traian Băsescu va vizita centrala nuclearelectrică de la Flamanville.