MENIU

Traficul rutier a fost dat peste cap de ninsoare, în toată ţara

Circulaţia pe toate drumurile din judeţul Galaţi a fost oprită
România sub zăpadă

Ninsorile din toată ţara sunt un coşmar pentru şoferi. Sute de oameni au rămas blocaţi în nămeţi, fie din cauza stratului de gheaţă, fie din cauza accidentelor care au blocat drumurile.

DN 22 Râmnicu Sărat - Balta Albă a Brăilei s-a închis joi, la ora 19.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.  Pe DN 2C Costeşti - Slobozia se lucrează la degajarea carosabilului. Pe DN 2N, zăpada depăşeşte un metru grosime, iar deszăpezirea părţii carosabile va începe la încetarea viscolului.

La Centrul Infotrafic al Poliţiei Române sunt semnalate mai multe artere naţionale importante blocate, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile:

  • în judeţul Buzău, DN 2C Buzău – Pogoanele – Slobozia şi DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila;
  • în judeţul Vrancea, DN 2N ( în comuna Sihlea), DN 23A Gologanu – Tătaru şi DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti;
  • în judeţul Galaţi, DN 24D Galaţi – Cuca – Vârlezi - Bârlad;
  • în judeţul Brăila, DN 22 Gradiştea - Brăila.

Se circulă cu dificultate şi pe şase drumuri judeţene din Vaslui: DJ 244 Epureni-Horga, DJ 284 Arsura-Drânceni, DJ 243 B Bârlad-Ciocani-Coroie;ti, DJ 244 A Berezeni-Rânceni, DJ 242 F Trestiana-Vinderei.

Aproape 50 de oameni au rămas miercuri noapte prizonierii zăpezii între Măicăneşti şi Ciorăşti. Autoturismele în care se aflau au rămas împotmolite pe drumurile din Vrancea. Autorităţile au încercat să ajungă la aceştia însă nici măcar tabul armatei nu a reuşit să treacă peste dunele de zăpadă care depăşesc pe alocuri doi metri.

Miercuri, Comandamentul Central de Iarnă a interzis circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile din următoarele judeţe: Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila.

Drumul E 85 a fost blocat timp de 30 de ore, încă de marţi, între Urziceni şi Buzău.  Coloanele de maşini se întind pe mai  mulţi kilometri, pe ambele sensuri. Miercuri noapte utilajele de deszăpezire au reuşit să deblocheze drumul spre Buzău, doar pentru a scoate maşinile din nămeţi. Unii dintre şoferi nu au mai avut răbdare şi şi-au abandonat maşinile pentru a nu petrece încă o noapte la cheremul naturii.

Două persoane care au fost blocate în dreptul kilometrilor 14 şi 16 ai drumului spre localitatea Urziceni au declarat, la Realitatea TV, că au fost nevoite să topească zăpadă pentru a putea bea apă.

Poliţia Română recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă-021.9360 sau la 021.318.66.09.

Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere: vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol. De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţă.