MENIU

Trafic rutier îngreunat din cauza ninsorii în Pasul Gutâi din Maramureş

Foto: RTV

Traficul rutier a fost îngreunat, luni după-amiaza, în Maramureş, pe DN 18, în Pasul Gutâi, unde, din cauza ninsorii, s-au înregistrat blocaje în trafic.

Şoferii maramureşeni au fost luaţi prin surprindere de zăpada căzută în zona de munte a judeţului. Mai multe TIR-uri, dar şi autoturisme au derapat din cauza zăpezii de pe şosea. În zonă s-a semnalat şi un blocaj rutier din cauza unui tir înmatriculat în Constanţa care nu era echipat corespunzător.

"Zăpada căzută în această după amiază (luni, n.r.) în Pasul Gutâi a produs perturbarea circulaţiei rutiere pe DN 18. Un tir înmatriculat în judeţul Constanţa, care nu era echipat corespunzător, a derapat şi a blocat traficul rutier pe drumul naţional. Echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere şi ale Secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare au intervenit, la dispoziţia subprefectului Alexandru Cosma, pentru a asigura fluidizarea circulaţiei autovehiculelor din zonă. De asemenea, au fost luate măsuri pentru curăţirea carosabilului de zăpadă", a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Bucă.

Drumarii au acţionat şi pe drumul judeţean Baia Mare-Cavnic, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare fără probleme. Directorul societăţii Drumuri Naţionale Maramureş, Mircea Pop, a declarat că şoferii trebuie să fie pregătiţi pentru că se circulă în condiţii de iarnă pe DN 18, în Pasul Gutâi şi chiar şi în zona Pasului Prislop. "Nu sunt probleme momentan, dar se circulă în condiţii de iarnă. Avem informaţii că va ninge şi în următoarele zile. Am acţionat cu 12 utilaje şi am răspândit 70-80 de tone de material antiderapant", a spus Mircea Pop. În zona Gutâi, stratul de zăpadă depus este de până la 10 centimetri.
Mai multe articole despre:
trafic zăpadă Pasul Gutâi