MENIU

Toţi cei şapte europarlamentari români propuşi ca vicepreşedinţi de comisii au fost confirmaţi

Foto: bloombiz.ro

Toţi europarlamentarii români propuşi pentru o funcţie de vicepreşedinte în comisiile de specialitate ale Parlamentului European au obţinut locurile dorite, astfel că Theodor Stolojan a ajuns vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Monetare, Norica Nicolai la Apărare, iar Ioan Mircea Paşcu la Afaceri Externe.

Toate comisiile şi subcomisiile parlamentare şi-au ales, luni, preşedinţii şi vicepreşedinţii, iar toţi cei şapte europarlamentari români propuşi au fost aleşi ca vicepreşedinţi.

Astfel, Ioan Mircea Paşcu a fost votat vicepreşedinte al Comisiei de Afaceri Externe, Corina Creţu a fost aleasă vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare, Theodor Stolojan al celei pentru Economie şi Afaceri Monetare, Silvia Adriana Ţicău, vicepreşedinte al Comisiei pentru Transport şi Turism, Rareş-Lucian Niculescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură, Sebastian Valentin Bodu, vicepreşedinte pentru Afaceri Legale, iar Norica Nicolai, pentru Securitate şi Apărare.

Parlamentul European votase, săptămâna trecută, componenţa acestor comisii parlamentare permanente pentru următorii doi ani şi jumătate.

De exemplu, Elena Băsescu a fost votată ca membru titular în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Gigi Becali pentru cea pentru comerţ internaţional, Vadim Tudor pentru cultură şi educaţie, unde este coleg cu László Tokes, iar Monica Macovei pentru control bugetar, dar şi pentru justiţie.