MENIU

Tot mai multe cazuri de gripă nouă: Un elev din Ploieşti a fost diagnosticat cu această boală

Foto: wordpress.com

Iaşiul s-a transformat în ultima săptămână într-un focar de gripă nouă. 85 de persoane au fost internate până acum la Spitalul de Boli Infecţioase, diagnosticate cu virusul AH1N1 sau suspecte de infectare. Cursurile au fost complet suspendate la o şcoală din oraş, dar şi în două clase de la două licee. Şi în Prahova, elevii unei clase a unui grup şcolar au fost trimişi acasă după ce unul dintre colegi a fost diagnosticat cu gripă nouă.

Numărul bolnavilor creşte şi în Bucureşti. Fetiţa învăţătoarei diagnosticată încă de acum câteva zile cu gripă nouă s-a îmbolnăvit şi ea. Micuţa este acum supravegheată de medici, iar grădiniţa unde mergea a fost dezinfectată. 

De la începutul săptămânii, Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi s-a confruntat cu o avalanşă de pacienţi diagnosticaţi sau suspectaţi de infectare cu gripă nouă.

"În ultimele zile, 85 de persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, o parte desigur cu confirmări a virsului nou de tip AH1N1, restul cu suspiciuni sau mai sunt de exemplu cei care sunt izolaţi la domiciliu şi se află sub supraveghere medicală", a declarat Marius Voicescu,  purtător de cuvânt DSP Iaşi.

20 de elevi de clasa a XII-a din cadrul Grupului Şcolar de Industrie Uşoară din Ploieşti au fost trimişi acasă pentru o săptămână după ce un coleg a fost diagnosticat cu gripă nouă.

"l-am termometrizat, avea 38 cu 2, prezenta o faţă foarte lividă şi dureri de cap", a spus Angela Manole, asistent medical Grupul Şcolar de Industrie Uşoară –Ploieşti. 

"Izolarea s-a efectuat la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie şi a fost sistată activitatea clasei respective pe o perioadă de 7 zile", a precizat dr. Anca Dobrescu, DSP Prahova.

Până acum, în judeţul Prahova, au fost confirmate opt cazuri de gripă nouă. Acesta este însă singurul înregistrat în rândul elevilor.

Încă un caz de gripă nouă şi la Suceava. Un prieten al bărbatului diagnosticat în urmă cu 2 zile a primit acelaşi diagnostic. Suceveanul este acum internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Caz de gripă nouă confirmat şi la Sibiu. Profesorul britanic venit în România cadrul unui parteneriat cu mai multe şcoli din judeţ are gripă nouă. Dascălul este izolat în camera de hotel, la fel ca şi celelalte 10 cadre didactice din grupul cu care a venit, şi primeşte tratament de specialitate. 

În paralel, Ministerul Sănătăţii caută de urgenţă un milion de doze de vaccin pe piaţa internaţională. Rămâne de văzut de unde le luăm, celelalte state au dat comandă încă din vară, iar lista e lungă. Prioritate la vaccinare au angajaţii din serviciile publice, personalul medical şi copiii din oraşele unde există focare, adică Bucureşti şi Iaşi.