MENIU

Top 10 fotbalişti care au ratat C.M. din Africa de Sud! Mutu e prezent

Foto: NewsIn

Câteva nume mari ale fotbalului internaţional vor rata participarea la "cel mai mare eveniment de pe planetă", Campionatul Mondial de anul viiitor, din Africa de Sud. După ce mai multe echipe naţionale, dintre care unele importante, au ratat calificarea la competiţia care va debuta pe 11 iunie 2010, site-ul postului tv britanic "Sky Sports" a realizat un Top 10 al celor mai buni jucători care nu vor fi prezenţi în Africa de Sud. Printre aceştia, englezii l-au plasat şi pe "briliantul" naţionalei României, Adrian Mutu.

Site-ul britanic "Sky Sports" a realizat un top al celor mai buni jucători din fotbalul internaţional care vor rata Mondialul din Africa de Sud, după ce echipele naţionale de care aparţin au ratat calificarea la cel mai important eveniment sportiv al anului viitor.

Adrian Mutu a fost inclus şi el printre marii fotbalişti care se vor afla în vacanţă în perioada în care toţii ochii planetei vor fi concentraţi pe evenimentul din Africa de Sud. Pe lângă Mutu, alte nume mari din fotbalul internaţional sunt prezente în acest top, precum Emmanuel Adebayor (Togo), Yossi Benayoun (Israel), Dimitar Berbatov (Bulgaria), Petr Cech (Cehia), Zlatan Ibrahimovic (Suedia), Colin Kazim Kazim (Turcia), Jari Litmanen (Finlanda), Luka Modric (Croaţia) şi Antonio Valencia (Ecuador).

"Deseori pe primele pagini ale ziarelor, şi nu întotdeauna pentru cele mai bune motive, Mutu este un personaj cheie în fotbalul european. Perioada plină de evenimente de la Chelsea şi amenda dură ce continuă să atârne asupra sa, după concedierea de la clubul londonez, îl fac uşor de recunoscut de către adepţii fotbalului englez. Totuşi, Italia este locul în care a demonstrat latura cea mai plăcută a caracterului său. Evoluţiile de la Inter Milano, Verona, Parma, Juventus şi Fiorentina l-au ajutat să devină una dintre principalele atracţiile în Serie A, cu recordul său de goluri de necontestat. El este un alt jucător, ca şi Ibrahimovic sau Berbatov, care posedă abilităţile enigmatice capabile să lase spectatorii uimiţi şi frustraţi", sună caracterizarea făcută lui Mutu de către cei de la "Sky Sports".

Cum sâmbătă se va disputa prima manşă a barajele de calificare la CM, alte nume mari ar putea intra în acest top, în cazul în care naţionalalele lor nu vor obţine biletele pentru Africa de Sud. Cei mai faimoşi sunt Thierry Henry (Franţa), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Diego Forlan (Uruguay) şi Andrei Arshavin (Rusia), naţionalele de care aparţin aceştia fiind nevoite să câştige barajul de calificare la CM.