MENIU

Titus Corlăţean a demisionat din funcţia de secretar general al PSD

Foto: NewsIn

Senatorul Titus Corlăţean a demisionat din funcţia de secretar general al PSD. Potrivit lui Corlăţean, el l-a informat în scris pe Geoană de acest lucru, după Comitetul Executiv în care a pierdut nominalizarea pentru Ministerul de Externe. Surse din partid spun că, cel mai probabil, succesorul lui Corlăţean va fi Liviu Dragnea.

"L-am inforrmat în scris pe Mircea Geoană la ultimul comitet executiv că am decis să-mi depun mandatul din funcţia de secretar general al PSD. Motivaţia ţine de faptul că, după cinci ani, timp în care am fost în prima linie a PSD, m-am preocupat mai mult de partid decât de persoana mea şi de familia mea. Am fost purtător de cuvânt al PSD într-o perioadă dificilă, vicepreşedinte şi apoi secretar general al unui partid de opoziţie. Nu văd acum probleme fundamentale la PSD, de aceea am decis să-mi schimb priorităţile", a explicat Corlăţean.

Liderul PSD a mai spus că de acum înainte se va dedica muncii parlamentare, finalizării doctoratului pe care l-a început, dar şi familiei. "Am nevoie de o pauză", a mai spus el. Corlăţean se află de câteva zile în Austria, în concediu.

Titus Corlăţean a fost ales în luna decembrie 2006 secretar general al PSD. El a mai deţinut în această formaţiune politică funcţiile de vicepreşedinte, membru al Biroului Coordonator, purtător de cuvânt şi secretar executiv al PSD pentru relaţii internaţionale bilaterale.

Titus Corlăţean a fost ales ales anul trecut senator în Braşov, pe listele alianţei PSD+PC.

Până în decembrie 2006, a fost membru al Parlamentului European cu titlul de Observator. El a fost ales europarlamentar în 2007, însă a renunţat la acest statut după alegerile parlamentare din toamna lui 2008.

Mai multe articole despre:
demisie PSD Titus Corlăţean