MENIU

Th. Stolojan: Traian Băsescu va discuta cu liderii Coaliţiei ordonanţa privind deconcentratele

Foto: wordpress.com
Stolojan: Preşedintele ţării va discuta cu liderii Coaliţiei pe tema ordonanţei deconcentratelor.

Ordonanţa privind numirile politice în teritoriu va fi modificată la nici o săptămână de la aprobare. Potrivit prim-vicepreşedintelui PD-L, Theodor Stolojan, preşedintele ţării va discuta cu liderii Coaliţiei pe această temă, după ce a recomandat Guvernului să reflecteze asupra deciziei luate. În replică, liberalii au contestat ordonanţa, chiar luni, la Curtea Constituţională.

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu va discuta cu liderii PD-L şi PSD despre Ordonanţa de Urgenţă pe baza căreia sunt demişi şefii instituţiilor deconcentrate, ocazie cu care va putea să le transmită sugestiile sale.

Theodor Stolojan a afirmat că cei care au sugestii privind actul normativ ar putea să facă amendamente în momentul dezbaterii ordonanţei în Parlament. "Ordonanţa de Urgenţă este trimisă în Parlament, unde toată lumea are prilejul să facă observaţii şi amendamente. Cine are ceva de spus are posibilitatea să folosească procedura parlamentară", a declarat Stolojan, luni, la finele şedinţei Biroului Permanent Naţional al PD-L.

Întrebat dacă partidele din Coaliţie nu trec peste cererea preşedintelui Băsescu de a se mai gândi în privinţa schimbărilor din administraţie, Stolojan a răspuns: "Preşedintele va avea discuţii cu premierul, cu liderii celor două partide de guvernământ şi le va transmite sugestiile domniei sale. Toate vor fi luate în discuţie."

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Cluj, unde a participat la Congresul UDMR, că "partidele aflate la putere poate vor mai reflecta puţin asupra ordonanţei unităţilor descentralizate".

Şeful statului, care s-a declarat din nou un "partizan fără rezerve" al descentralizării, a susţinut creşterea autonomiei structurilor descentralizate. El a spus, la Cluj, ca şi în alte rânduri, că şcolile şi spitalele, ca şi direcţiile agricole, ar trebui să treacă în subordinea autorităţilor locale. În acest sens, şeful statului doar a sugerat că Guvernul, prin partidele aflate la putere, "poate va mai reflecta" asupra ordonanţei deconcentratelor. 

Citeşte şi: Traian Băsescu a cerut Guvernului să mai reflecteze asupra Ordonanţei privind numirile politice în teritoriu

Mai multe articole despre:
Theodor Stolojan Traian Băsescu ordonanţă