MENIU

Tenis - Victor Hănescu: Anul trecut i-am cam bătut pe ruşi şi e bine că mă ştiu de frică

Foto: www.aluzii.ro

Tenismenul român Victor Hănescu a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în 2008 şi-a acontat mai multe victorii în faţa tenismenilor ruşi, iar aceştia ştiu acum cu cine se vor întâlni pe teren în întâlnirea din Cupa Davis.

"Anul trecut i-am cam bătut pe ruşi şi e bine că mă ştiu de frică, chiar dacă m-au mai bătut şi ei. Referitor la suprafaţă, acum sunt mulţumit de ea, s-a mai dat un strat de vopsea şi e mai lentă. Ne mai rămân câteva zile să ne acomodăm cu ea", a afirmat Hănescu, el adăugând că scandalul iscat la Federaţia Română de Tenis cu ocazia alegerilor nu l-a afecatat: "Eram plecam la turnee şi mă pregăteam".

Căpitanul nejucător al echipei României, Andrei Pavel, a vorbit despre o eventuală revenire pe teren la meciul cu Rusia: "Nu voi juca, eu visez la un meci de retragere în Cupa Davis, dar nu se pune problema acum, mai am problema cu spatele". Fostul tenismen a vorbit şi despre tragerea la sorţi a meciurilor: "Ar fi un avantaj ca Hănescu să joace primul cu Tursunov sau Iujnâi, pentru că i-a bătut pe amândoi în ultimul an. Încă nu m-am decis asupra echipei de dublu, am mai multe variante. Acum îmi dau seama cât de uşor e doar să joci tenis, pentru că sunt multe de făcut în postura de căpitan".

Biletele pentru partida de Cupa Davis au fost puse în vânzare astăzi la ora 9:30, iar la ora 10:00, toate cele 300 de tichete erau deja epuizate. Împărţirea biletelor a fost făcută astfel, 1.000 de invitaţii, 300 de bilete la ITF, 50 pentru fiecare echipă, cu posibilitate să mai cumpere 50 fiecare şi 300 la vânzare.

Liderul ruşilor, Marat Safin, a vorbit despre obiectivul său în acest sezon de Cupa Davis: "Suntem o echipă bună şi sper să trecem de acest tur, iar pe viitor, dacă vor reveni Andreev şi Davidenko, vrem să jucăm finala. Referitor la o eventuală revenire a lui Andrei Pavel nu îmi fac probleme, nu m-a bătut niciodată".

Meciul de Cupa Davis dintre România şi Rusia va avea loc în perioada 6-8 martie, în sala Transilvania din Sibiu. România şi Rusia s-au întâlnit de patru ori până acum (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al întâlnirilor este de 3-1 în favoarea românilor.