MENIU

Tenis: Sorana Cârstea a coborât un loc în clasamentul WTA, până pe poziţia 26

Foto: emaramures.ro

Românca Sorana Cârstea ocupă locul 26 în clasamentul WTA, cu o poziţie mai jos faţă de săptămâna precedentă, în timp ce lider continuă să fie rusoaica Dinara Safina, conform ierarhiei publicate luni de site-ul forului internaţional.

Raluca Olaru a urcat un loc până pe 53, în timp ce Monica Niculescu a rămas pe 76, Alexandra Dulgheru pe 78, iar Edina Gallovits pe 91. În top zece mondial a avut loc o singura schimbare, Caroline Wozniacki (Danemarca) a urcat pe 8, în timp ce Victoria Azarenka a coborât pe 9.

În ierarhia de dublu, Monica Niculescu este în continuare pe 31, iar Sorana Cârstea a coborât un loc, până pe 48. Ultima româncă din primele 100 de jucătoare de dublu este Raluca Olaru, care a rămas pe 87.

În perioada 31 august-13 septembrie are loc ultimul turneu de Mare şlem al anului, US Open. Pe tabloul de simplu, Sorana Cârstea este cotată ca favorită numărul 24 şi va juca în primul tur cu japoneza Ayumi Morita. Monica Niculescu va evolua împotriva unei jucătoare venite din calificări, iar Alexandra Dulgheru o va înfrunta pe favorita numărul 8, bielorusa Victoria Azarenka.
Raluca Ioana Olaru va lupta pentru un loc în turul secund cu chinezoaica Na Li, cap de serie numărul 18, în timp ce Edina Gallovits va întâlni o altă favorită, italianca Flavia Penetta, numărul 10 mondial.

Pe tabloul de dublu, perechea Vania King (Statele Unite)/Monica Niculescu (România), cap de serie numărul 12, va juca împotriva cuplului Lucie Safarova (Cehia)/Galina Voskoboeva (Kazahstan). Perechea Edina Gallovits (România)/Magdalena Rybarikova (Slovacia) va juca în manşa inaugurală contra cuplului Jamila Groth (Australia)/Janette Husarova (Slovacia). Un alt cuplu, Sorana Cârstea (România)/Caroline Wozniacki (Danemarca) va juca împotriva perechii Sybille Bammer (Austria)/Julia Schruff (Germania). Perechea Alexandra Dulgheru/Raluca Olaru va debuta în faţa cuplului rus Alisa Kleybanova/Ekaterina Makarova.
Mai multe articole despre:
Tenis WTA Sorana Cârstea Monica Niculescu