MENIU

Tenis - Ruxandra Dragomir: "Mă aşteptam să câştig, am dat o lovitură sistemului"

Foto: NewsIn

Noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir, a declarat, luni seara, după alegeri, că se aştepta să se impuna la acest scrutin, dar a recunoscut că a avut emoţii în al doilea tur.

"Mă aşteptam ca eu să câştig alegerile, mă aşteptam să trec de turul 1, dar în turul 2 am avut emoţii. Sper să fiu un preşedinte cu succes. Mă bucur foarte mult că am şi reuşit acest lucru. Este una din cele mai fericite zile ale vieţii mele, după cele în care mi s-au născut cei doi copii. O primesc ca pe o mare onoare această alegere a mea în funcţia de preşedinte al Federatiei şi sper sa fiu acea persoana pe care toţi o aşteaptă", a afirmat Ruxandra Dragomir.

Despre victoria sa, Ruxandra Dragomir a spus: "Cred că e o lovitură dată sistemului. Nu ştiu acum dacă a fost un sistem greşit, dar mă bucur că oamenii m-au ales pentru programul meu. Florin Segărceanu a fost un pic dezamăgit, dar lumea tenisului este una foarte mică şi avem nevoie de el".

Fosta tenismenă Ruxandra Dragomir este noul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, ea primind 87 de voturi, în timp ce contracandidatul ei, Aurel Muntean, a fost votat de 70 de persoane.

După primul tur, Ruxandra Dragomir a primit 65 de voturi, Aurel Muntean 64, Florin Segărceanu 27, iar un vot a fost anulat. În turul 2, Dragomir a obţinut 87 din cele 157 de voturi şi va fi noul preşedinte al FRT. Ea îi va urma la conducere lui Dumitru Hărădau, care a fost preşedinte interimar în ultimul an, după demisia lui Ilie Nastase.

Ruxandra Dragomir s-a născut pe 24 octombrie 1972, în Piteşti. Fosta mare jucătoare are în palmares 4 turnee WTA câştigate la simplu şi 5 la dublu. Cea mai bună performanţă obţinută la turneele de Mare Şlem a fost în 1997, când a jucat semifinala la Roland Garros. Cea mai bună clasare a sa în clasamentul mondial este locul 15 WTA, în august 1997. Ruxandra Dragomir a câştigat cele mai multe meciuri pentru România în Fed Cup, 30, deţinând şi recordul celor mai multe participări. Fosta tenismen a candidat la alegerile FRT cu un program care are sloganul "Transparenţă în Federaţia Română de Tenis".

Răzvan Itu, Mihai Zacopceanu, Ciprian Porumb şi Liviu Ursuleanu sunt cei patru vicepresedinţi ai Federaţiei Române de Tenis aleşi în cadrul scrutinului care a avut loc, luni, la Poiana Braşov.
Mai multe articole despre:
Tenis Ruxandra Dragomir