MENIU

Tenis - Kim Clijsters a câştigat turneul de Mare şlem US Open

Foto: NewsIn

Tenismena Kim Clijsters s-a impus, duminică seară, în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-5, 6-3, în finala ultimului turneu de Mare şlem al anului, US Open.

Belgianca în vârstă de 26 de ani a ajuns pe tabloul principal datorită unui wild-card, ea revenind în competiţii după doi ani de absenţă timp în care a devenit mamă. Acesta este cel de-al doilea titlu de Mare şlem cucerit de belgiancă, după ce s-a mai impus la Flashing Meadows şi în 2005. Astfel, Clijsters a devenit prima jucătoare posesoare a unui wild-card din istorie care a câştigat US Open.

După victoria în faţa danezei, Clijsters a explicat care a fost secretul succesului: "M-a ajutat mult faptul că am avut-o pe fetiţa mea aici, cu mine. Acum vreau doar să mă întroc acasă, să revin la rutina familială. Fetiţa mea s-a distrat aici la New York şi asta ne-am dorit, ca rutina competiţiei să nu o influenţeze. M-a ajutat să mă menţin concentrată pe tenis".

Belgianca a recunoscut că victoria la US Open nu intra în planurile ei: "Nu acesta era planul. Am revenit ca să văd cum merg lucrurile, să recuperez senzaţiile de pe teren. Mulţumesc organizatorilor că mi-au dat un wild-card şi am avut şansa să îmi apăr titlul cucerit în 2005".

Altfel, adversara lui Clijters din semifinale, Serena Williams, a fost amendată cu suma de 10.500 de dolari pentru că a ameninţat-o cu moartea pe arbitra de linia în meciul cu belgianca. De asemenea, Williams şi-a cerut scuze public pentru cele întâmplate. Suma cu care a fost amendată Serena este cea mai mare pe care o prevede regulamentul turneelor de Mare şlem.