MENIU

Tenis - Andrei Pavel îl va întâlni pe Andy Murray în primul tur la Australian Open

Foto: parisparfait.typepad.com

Jucătorul român de tenis Andrei Pavel (34 de ani) îl va întâlni în turul I de la Australian Open pe britanicul Andy Murray, cap de serie numărul 4, conform tragerii la sorţi ce a avut loc vineri.

Pavel, care nu a mai jucat într-un meci oficial de simplu din februarie 2008, l-a mai întâlnit pe Murray o singură dată, la US Open, în 2005, atunci când scoţianul s-a impus în cinci seturi.

În următorul tur, câştigătorul dintre Pavel şi Murray îl va întâlni pe învingătorul dintre rusul Teimeuraz Gabaşvili şi spaniolul Marcel Granollers.

Cel mai bine clasat jucător român, Victor Hănescu, va evolua în runda inaugurală cu cehul Jan Hernych, pe care l-a mai învins de două ori în carieră, iar câştigătorul ar putea da piept cu neamţul Rainer Schuettler, favoritul 30, care întâlneşte un tenisman venit din calificări.

Principalul favorit al competiţiei, spaniolul Rafael Nadal, îl întâlneşte în prima rundă pe belgianul Cristophe Rochus, în timp ce Roger Federer va juca împotriva italianului Andreas Seppi.

În calificările pentru proba masculină, Victor Ioniţă a fost eliminat în turul I de italianul Marco Crugnola, la fel ca şi Victor Crivoi, învins de irlandezul Louk Sorensen.

În proba de simplu feminin, Monica Niculescu va întâlni o jucătoare venită din calificări, iar învingătoarea va juca împotriva câştigătoarei din meciul Maria Kirilenko (27) şi Sara Errani.

Edina Gallovits va juca împotriva italiencei Maria Elena Camerin, iar în turul II ar putea juca împotriva rusoaicei Vera Zvonareva, cap de serie numărul 7, care va întâlni la rândul ei în runda inaugurală cu slovaca Magdalena Rybarikova.

Cea mai bine clasată tenismenă din România, Sorana Cârstea, va juca în turul I cu unguroaica Melinda Czink, iar în următoarea rundă ar putea să o întâlnească pe chinezoaica Jie Zheng (22), care a fost programată în runda inaugurală cu franţuzoaica Camille Pin.

O altă româncă aflată în competiţie, Raluca Olaru, a fost eliminată în turul II al calificărilor.

Sârboaica Jelena Jankovic, cap de serie numărul 1, o întâlneşte pe austriaca Yvonne Meusburger, iar Serena Williams (2) pe chinezoaica Meng Yuan.
Mai multe articole despre:
Tenis Andrei Pavel Andy Murray Australian Open