MENIU

Taximetriştii din Bistriţa şi Sibiu au redus preţurile

Foto: RTV

Forţaţi de criză, taximetriştii din Sibiu şi Bistriţa au scăzut preţurile pe kilometru. Metoda nu a dat însă rezultate în ambele oraşe. Dacă în Bistriţa numărul clienţilor a crescut simţitor, la Sibiu localnicii preferă în continuare transportul în comun.

Preţuri de criză. Tarifele taximetrelor înregistrează o scădere drastică în ultima perioadă, astfel că acum sunt la nivelul celor din anul 2003. Mai multe firme din Sibiu au redus preţurile până la 98 de bani pe kilometru, însă, cu toate astea, sibienii prefera autobuzul sau mersul pe jos.

Între timp, taximetriştii sibieni se plâng că nu-şi mai pot acoperi nici măcar cheltuielile zilnice.

Companiile de taxi din Bistriţa au apelat la soluţii de compromis ca să evite falimentul. luna trecută taximetriştii încasau 1,20 lei pe kilometru. Acum au coborât preţul la 99 de bani, în condiţiile în care un bilet de autobuz e 1,5 lei. Decizie inspirată. Numărul de clienţi a crescut cu peste o sută în fiecare zi. "De când a scăzut tariful pe kilometru, a crescut numărul de clienţi cu aproape 100", spune un dispecer de la o firmă de taximetrie.

Oamenii preferă să meargă cu taxiurile pentru că au chiar mai puţin de plătit decât dacă ar alege autobuzul.

Nu acelaşi lucru se întâmplă la Sibiu, însă. Deşi preţul pe kilometru a scăzut sub un leu, sibienilor pare să le placă mai mult mersul pe jos.

Mai multe articole despre:
preţuri Bistriţa Sibiu taxi criză economică