MENIU

Taximetriştii au protestat la Aeroportul Henri Coandă

Foto: yellowcabofsavannah.com
Taximetriştii căutau clienţi în incinta aeroportului chiar în prezenţa poliţiştilor

Sute de taximetriştiau protestat pe 10 septembrie în apropierea intrării în Aeroportul Henri Coandă. Şoferii de taxi au protestat faţă de decizia conducerii aeroportului Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti de a interzice accesul acestora în parcările aeroportului.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, accesul autoturismelor taxi în parcările publice ale aeroportului se interzice începând cu data de 10 septembrie, conform prevederilor art.1, al. 4 din Normele de aplicare a Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

De asemenea, este interzisă orice practică de abordare şi preluare a clienţilor în perimetrul aeroportuar de către taximetrişti sau interpuşi, conform art. 3, al. 3 din acelaşi act normativ.

"În 10 septembrie va fi publicat anunţul privind organizarea şi desfăşurarea procedurii de licitaţie în vederea atribuirii permiselor de acces auto pentru desfăşurarea activităţii de transport persoane în regim de taxi de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti", au declarat reprezentanţii aeroportului.

Administraţia fiecărui aeroport va selecta transportatorii autorizaţi în regim de taxi şi va dispune măsurile necesare interzicerii accesului taximetriştilor cu autoturismele taxi în parcările publice aferente terminalelor de pasageri, potrivit unui proiect de ordin al ministrului transporturilor.
Mai multe articole despre:
soferi aeroport protest taxi reguli