MENIU

Taxa de pod de la Feteşti îi împiedică pe copii să ajungă la şcoală

Foto: RTV

Prin taxa de pod instituită recent, orice microbuz care trece podul Feteşti-Ţăndărei trebuie să achite 35 de lei. Ordinul prevede şi scutiri de la această taxă însă, din nefericire pentru copiii din Feteşti, acestea nu includ şi microbuzul şcolar.

Copiii din Feteşti, de la fermele din Baltă, peste braţul Borcea, nu mai pot ajunge la şcoală. Microbuzul care îi prelua dimineaţa şi îi aducea înapoi ar trebui să facă două drumuri dus-întors pe zi. Prin urmare, ar trebui să plătească taxa de pod. Acest lucru înseamnă 140 de lei pentru două drumuri dus-întors pe zi sau 700 de lei pe săptămână.

În situaţia actuală, copii sunt nevoiţi să meargă pe jos de la mari distanţe. Din cauză că nu au avut un mijloc de transport, elevii au lipsit de la prima zi de şcoală.

Aceşti bani nu au fost prevăzuţi de nimeni, în niciun buget. Nici al şcolilor din Feteşti, nici al Primăriei. Deşi suma pare mică, în condiţiile în care administraţia locală se confruntă cu mari probleme bugetare, banii necesari plăţii taxei sunt, pur şi simplu, imposibil de acoperit.

"Fac un apel public atât către Ministrul Educaţiei, care este responsabil pentru soarta elevilor din Feteşti şi din întreaga ţară, dar mai ales către Ministrul Transporturilor, cel care a introdus taxa de pod, să acţioneze", a declarat deputatul din colegiul Ialomita, Pocora Cristina-Ancuţa.

Aceasta a precizat că au fost făcute nenumărate memorii, însă "toţi factorii de decizie pe acest subiect au rămas impasibili. Nimeni nu s-a deranjat să ia vreo măsură în ajutorul cetăţenilor din Feteşti", a mai spus aceasta.