MENIU

Taxa auto ar putea fi redusă cu 33% în următoarea şedinţă de Guvern

Foto: topnews.in

Taxa auto ar putea scădea cu 33 la sută faţă de nivelul actual. O decizie în acest sens ar putea fi luată de Guvern chiar în şedinţa de săptămâna viitoare. Ca să reducă valoarea taxei, autorităţile vor modifica din nou formula de calcul.

Epopeea taxei auto continuă cu o nouă variantă, a şaptea mai precis. De săptămâna viitoare, taxa percepută pentru înmatricularea maşinilor second hand nu va mai fi triplă. Specialiştii ministerului Mediului lucrează la o reducere a valorii acestei taxe, cu 33 la sută.

Se va ajunge la această reducere întrucât în noua formulă de calcul nu se va mai ţine cont de vechimea maşinii, ci doar de gradul de poluare şi de capacitatea cilindrică. Cei care au plătit totuşi taxa triplată şi-ar putea primi diferenţa de bani înapoi. Rămâne de văzut, însă, dacă oficialii Comisiei Europene vor fi de acord această variantă.

Guvernul a trimis deja o scrisoare la Bruxelles prin care cere acceptul pentru instituirea noilor valori ale taxei. Nici această variantă a taxei reduse nu va avea, însă, viaţă lungă, întrucât Executivul lucrează deja la un proiect de lege prin care vrea să introducă o taxă de poluare auto anuală pe care s-o plătească toţi proprietarii de maşini.

Mai multe articole despre:
reducere şedinţă de guvern taxa auto