MENIU

Tăriceanu şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale

Foto: NewsIn
C. P. Tăriceanu: Sunt gata să-mi asum această misiune, dacă voi fi susţinut de colegii de partid

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat sâmbătă, la Braşov, intenţia de a candida la preşedinţia României, motivând că îl recomandă lupta dusă vreme de patru ani cu şeful statului, din care partidul a "ieşit întărit".

"Trebuie să găsim cea mai bună soluţie pentru a-l detrona pe Traian Băsescu la alegerile prezidenţiale pentru că el nu şi-a îndeplinit rolul de mediator în societatea românească, fiind primul care a provocat conflictele în societatea românească. Trebuie să găsim un preşedinte care, în loc să dezbine, să-i unească pe români. Sunt gata să-mi asum această misiune, dacă voi fi susţinut de colegii de partid", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Anunţul este făcut în plină campanie internă pentru şefia PNL, în care contracandidatul său, vicepreşedintele Crin Antonescu, şi-a declarat drept atu faptul că-şi doreşte preşedinţia partidului pentru ca, din această calitate, să candideze împotriva lui Traian Băsescu.

Prezent la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Braşov, unde şi-a prezentat opiniile în legătură cu privire la viitorul partidului, fostul premier şi-a făcut publică intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni. Tăriceanu a argumentat că are experienţa confruntărilor cu Traian Băsescu, cu care a dus o permanentă luptă în perioada în care a condus Guvernul.

"M-am luptat în fiecare zi cu el şi, din această luptă, PNL-ul a ieşit întărit. Am trecut prin momente dificile, dar le-am depăşit şi am obţinut la alegerile din toamna trecută cel mai bun scor al partidului din 1990 încoace", a precizat Tăriceanu.

Preşedintele PNL a subliniat că şi-ar fi dorit un sprijin mai mare din partea colegilor de partid, atunci când se afla singur în faţa lui Traian Băsescu, făcând aluzie şi la contracanditatul său pentru şefia partidului, Crin Antonescu.

Congresul Extraordinar al PNL va avea loc pe 20-21 martie, cursa pentru şefia partidului dându-se între actualul preşedinte al partidului, Călin Popescu Tăriceanu, şi vicepreşedintele Crin Antonescu.