MENIU

Tăriceanu: Organizarea Congresului PNL va fi discutată în cadrul Delegaţiei Permanente din februarie

Foto: NewsIn
L. Orban: Cu siguranţă Delegaţia Permanentă va lua decizia statutară care în mod evident va fi convocarea Congresului

Delegaţia permanentă a PNL va fi convocată luna viitoare, când se va decide şi o dată pentru un Congres Naţional. În PNL, atmosfera a devenit agitată după ce tot mai multe voci doresc schimbarea conducerii.

Deocamdată, singurul care s-a anunţat drept contracandidat pentru Călin Popescu Tăriceanu este fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban.

"Cred că va fi hotărât de Delegaţia permanentă care va fi convocată pe 4 februarie. Cu siguranţă Delegaţia Permanentă va lua decizia statutară care în mod evident va fi convocarea Congresului", a declarat vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că organizarea Congresului PNL va fi discutată în cadrul Delegaţiei Permanente din februarie

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că, în cadrul şedinţei conducerii centrale a partidului, nu s-a discutat despre Congresul partidului, dar că propunerea de amânare a acestuia, dorită de unele filiale, va fi discutată în cadrul Delegaţiei Permanente din februarie.

"Nu. O să discutăm la Delegaţia Permanentă", a afirmat Tăriceanu, întrebat dacă, în cadrul şedinţei conducerii centrale a PNL, s-a discutat despre amânarea Congresului PNL. Punctul meu de vedere este că în momentul de faţă trebuie să ne preocupăm de realităţile politice şi economice din România. Pe cetăţeni îi interesează în rândul 114 când e congresul PNL, aşa încât şi discuţiile din BPC şi discuţiile din DP se vor concentra  pe subiectele politice şi cum acţionează PNL ca partid de opoziţie", a adăugat el.

Potrivit unor surse liberale, unele organizaţii din zona Dobrogea şi Muntenia ar dori amânarea Congresului ordinar până în 2010 şi aceasta pentru ca eventualele tensiuni din interiorul partidului, care s-ar manifesta în cadrul unei competiţii interne, să nu aibă efecte negative asupra scorului pe care PNL l-ar obţine la europarlamentare, dar şi la prezidenţiale. Astfel, procesul alegerilor interne ar urma să fie suspendat timp de un an, iar o eventuală modificare a statutului, care prevede expres anul 2009 pentru Congres, ar putea fi făcută în Consiliul Naţional.

Toate propunerile legate de organizarea Congresului vor fi discutate în cadrul Delegaţiei Permanente, care va avea loc pe 4 februarie.

Cât priveşte strategia de opoziţie, PNL şi-a restructurat unele departamente şi comisii interne care să preia temele lansate de actuala putere. Astfel, de chestiunile legate de modificarea Constituţiei va fi responsabil vicepreşedintele Teodor Meleşcanu, preşedintele Comisiei de apărare din Senat, de chestiunea pensiilor, a salarizării - fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, de buget - preşedintele Comisiei de resort din Senat, fostul ministru al economiei, Varujan Vosganian. La capitolul comunicare şi imagine, responsabili sunt vicepreşedintele Ludovic Orban, deputatul Adriana Săftoiu şi purtătorul de cuvânt, deputatul Bogdan Olteanu.