MENIU

Tăriceanu: Băsescu este într-o ofensivă de şarm şi are un mesaj extrem de pervers

Foto: NewsIn

Călin Popescu Tăriceanu spune că, dacă va continua cu comportamentul din ultima vreme, Traian Băsescu nu va reuşi să ajungă în al doilea tur al prezidenţialelor. Tăriceanu susţine că preşedintele are un mesaj "extrem de pervers".

"Am văzut de ceva vreme că domnul Băsescu este într-o ofensivă de şarm. Transmite un mesaj extrem de pervers care-i afectează pe militanţii PNL. Acum, Traian Băsescu are nevoie de electoratul de dreapta, de electoratul liberal. Vrea să se prezinte ca un candidat de dreapta, ceea ce nu este", a declarat Tăriceanu, în cadrul emisiunii 3x3 cu Stelian Tănase, de la Realitatea TV. 

Lui Tăriceanu i se pare inadmisibil faptul că Băsescu i-a chemat la Cotroceni la consultări pe membrii grupului de independenţi din Parlament.

"Nu sunt niciun fel de independenţi. Este grupul dezertorilor din Parlament. Mi se pare un gest impardonabil din partea preşedintelui să instituţionalizeze dialogul cu acest grup de dezertori. Le dăm o patalama de credibilitate invitându-i la Cotroceni", a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu crede că Băsescu încearcă să creeze impresia că suntem într-o republică prezidenţială: "Băsescu interpretează  permanent Constituţia într-o manieră în care n-are nicio legătură cu spiritul şi litera ei, dând impresia că noi suntem într-o republică prezidenţială în care preşedintele face jocurile".

Penelistul a mai declarat că formaţiunea politică din care face parte nu va merge la negocieri cu prim-ministrul desemnat Liviu Negoiţă: "Ştiţi ce ar însemna să mergem la negocieri? Ar însemna de fapt să dăm justificarea de legalitate pe care Băsescu şi prim-ministrul desemnat o caută. Ei sunt în afara oricăror norme de drept constituţional. Nu se poate accepta aşa ceva".

"Dacă va continua cu greşelile, cu încăpăţânarea asta absurdă, cu stilul din ultima vreme, s-ar putea să nu ajungă în turul al doilea. În analiza sondajelor este foarte importantă tendinţa. Şi tendinţa care se remarcă la Băsescu este una de scădere. La Geoană este o tendinţă de creştere, aşa că sunt foarte mari şanse ca în turul doi să-i vedem pe Crin Antonescu şi pe Geoană. Şi în acest caz consider că Geoană nu are şanse să-l învingă pe Antonescu pentru că voturile de la Băsescu vor veni la Crin Antonescu", a mai spus Tăriceanu.