MENIU

Tăriceanu: Am îndoieli că Traian Băsescu poate rezolva criza

foto: NewsIN
Tăriceanu: Să se înţeleagă ceea ce se întâmplă când un preşedinte aşa zis jucător controlează unul din partidele din Coaliţie

Actuala Coaliţie patronată de Traian Băsescu şi nu opoziţia trebuie să găsească o soluţie pentru criza de la MAI, potrivit fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Însă Tăriceanu este sceptic că preşedintele va putea face acest lucru "după ce a agitat spiritele".

"Am îndoieli că Traian Băsescu ar putea face acest lucru (rezolvarea crizei de la MAI-n.red.) după ce a agitat spiritele şi a determinat în mofd hotărâtor declanşarea acestei crize. Este bine să se înţeleagă ceea ce se întâmplă când un preşedinte aşa zis jucător controlează unul din partidele care funcţionează în coaliţie. Şi mai mult de atâta şi funcţia de prim-ministru. Şi prin acţiunile primului-ministru îşi lungeşte mâna şi în spaţiul Executivului şi al Coaliţiei. Cred că este o lecţie pe care mulţi ar trebui să o analizeze cu atenţie şi să tragă învăţămintele de rigoare", a spus Călin Popescu Tăriceanu.