MENIU

Târg de produse ecologice, cu ocazia Paştelui, la Braşov

Foto: sibiul.ro

Braşovul va găzdui, timp de două zile, joi şi vineri, un târg de produse alimentare ecologice tradiţionale pentru perioada Paştelui.

Turiştii şi braşovenii care vor trece prin zona Bibliotecii Judeţene "G.Bariţiu" vor putea cumpăra drob de miel preparat la Rupea, brânză de capră de la Criţ, cozonaci şi pâine de casă de la Drăguş, gemuri şi murături de la Saschiz, păstrav în cetină de la Berivoi, brânză de burduf de la Bran, pălincă de Zalău, mezeluri de casă de la Codlea şi produse de carmangerie tradiţională de la Şercaia.

La târgul organizat de "Slow Food International" şi Primăria Braşov vor lua parte circa 20 de producători aleşi dintr-o listă recomandată de  Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA). Evenimentul se înscrie într-un program mai amplu de acţiuni de promovare a hranei sănătoase şi a produselor alimentare ecologice tradiţionale, pe care Primăria vrea să le organizeze o dată sau de două ori pe lună.

"Slow Food Braşov a ales cu rigurozitate maximă producatorii care vor participa la acest târg. De-a lungul procesului de selecţie, ei au trebuit să facă dovada că alimentele comercializate de sunt realizate folosindu-se doar produse 100% naturale, fără adaosuri şi aditivi artificiali. De asemenea, un alt aspect important urmărit de Slow Food Braşov a fost igiena: toţi producătorii care participă la acest târg au fost în prealabil verificaţi şi instruiţi, atât de către o comisie a Slow Food Braşov, cât şi de către specialişti ai Direcţiei Sanitare Veterinare Braşov", a declarat Liana Dănilă, reprezentantul Slow Food.

"Slow Food" este un ONG internaţional care se opune efectelor degradante ale culturii fast-food şi care încurajează micii producători, promovează tradiţiile gastronomice şi produsele locale prin programe de educare a gustului. Slow Food s-a lansat  în 1986,  în Italia, extinzându-se repede în întreaga lume.

Filiala braşoveană a organizaţiei a fost lansată oficial în luna ianuarie, membrii fondatori fiind un grup de entuziaşti susţinători ai tradiţiilor culinare româneşti.

Scopul filialei Braşov a "Slow Food" este organizarea unor acţiuni care să ofere publicului plăcerea de a redescoperi produse al căror gust a fost uitat, precum şi de a promova produsele şi tradiţiile culinare româneşti.