MENIU

T.Stolojan: Creşterea economică în România ar putea ajunge în 2009 şi la -1%

Foto: News In
T.Stolojan: În 2009, creşterea economică a României va fi sub 2,5% şi poate ajunge la -1%
T. Stolojan: În România se fură cu acte în regulă

Previziunile pentru situaţia economică a României sunt sumbre pentru acest an, a declarat Theodor Stolojan în cadrul emisiunii ''100%'', moderată de Robert Turcescu. Creşterea economică va fi sub 2,5%, şi ar putea ajunge şi la -1%, a spus prim-vicepreşedintele PD-L.

''Delegaţia Comisiei Europene şi a FMI discută cu partea română să agreeze cam la ce creştere sau descreştere ecoomică ne putem aştepta în 2009. În niciun caz nu va mai fi +2,5%. Ştim deja că putem vorbi de +1, putem vorbi de 0 sau de -1%'', a precizat fostul premier.

Potrivit lui Stolojan, criza economică nu a făcut decât să scoată la iveală dezechilibre economice deja existente în România, declanşate şi mai apoi întreţinute de cheltuielile bugetare excesive din anii trecuţi. 

''Nu mai suntem în zona investiţiilor bune, ci în zona investiţiilor speculative. Nu mai putem să ne împrumutăm decât cu costuri foarte mari '', a spus fostul premier.

În România se fură cu acte în regulă

''În România întreţinerea drumurilor costă mai multă decât în toate ţările europene, o situaţie evidenţiată şi de Banca Mondială într-un raport recent. Cu alte cuvinte, în România se fură...se fură cu acte în regulă'', a declarat Theodor Stolojan.

Cu toate acestea, fostul premier susţine că România are nevoie pe timp de criză de investiţii masive în infrastructură. ''A devenit evident. Costul congestiei traficului este foarte mare. Investiţiile sunt cele de care avem nevoie pe timp de criză'', a mai spus Theodor Stolojan. 

Mai multe articole despre:
Theodor Stolojan investiţii Banca Mondială FMI PD-L