MENIU

T. Băsescu: O variantă ar fi să rămână Guvernul Boc până la alegeri

Foto: NewsIn
T. Băsescu: Există varianta de a rămâne cu acest guvern până la alegerile prezidenţiale

Traian Băsescu ia în calcul păstrarea în funcţie a guvernului condus de Emil Boc până după alegeri, urmând ca viitorul preşedinte să-şi facă propriul guvern. Planul şefului statului ar putea fi pus în practică în eventualitatea în care premierul desemnat, Lucian Croitoru, nu va fi validat de Parlament.

"Există varianta de a rămâne cu acest guvern până la alegerile prezidenţiale şi preşedintele ales să-şi desemneze primul-ministru. Nu voi lua această decizie până când nu am o discuţie cu FMI", a spus Traian Băsescu la un post de televiziune.

Traian Băsescu a insistat însă pe ideea că speră ca Guvernul Croitoru să treacă de Parlament. "Nu pot să fac altceva decât să aplic Constituţia, nu poţi să ai plan A şi B, ai doar un singur plan, cel generat de Constituţia României. În momentul de faţă am făcut un compromis major alegând să nu desemnez premierul de la partidul care are numărul cel mai mare de parlamentari, de la PD-L. Am spus nu, este un compromis pentru opoziţie, şi am desemnat un premier independent. Sper totuşi ca până la urmă să fim raţionali şi România să aibă guvern", a precizat şeful statului.

Băsescu a reafirmat că "ultimul lucru pe care şi-l doreşte" este dizolvarea Parlamentului. "E ultimul lucru pe care mi l-aşi dori, să ajungem la situaţia de dizolvare a Parlamentului. Dacă voi avea al doilea mandat pot să fac acest lucru imediat după revalidare, după data de 6( decembrie-n.r.)", a spus şeful statului, precizând că a făcut o eroare de exprimare când a afirmat că poate dizolva Parlamentul pe 7 decembrie.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu Emil Boc Lucian Croitoru news alert