MENIU

Sute de elevi din judeţul Arad lipsesc de la şcoală pentru a prinde un mijloc de transport pentru casă

Foto: RTV

Absenţi fără voie. Sute de liceeni arădeni nu reuşesc niciodată să participe la prima sau la ultima oră de curs. Nu din rea voinţă ci pentru că altfel nu mai prind autobuzul sau trenul cu care fac naveta casă-şcoală.

Profesorii încearcă să le vină în ajutor şi nu le pun absenţe. Sunt conştienţi că dacă ar marca fiecare oră de la care lipsesc, în mai puţin de o lună elevii navetişti ar trebi să fie exmatriculaţi. 

Este întrebarea pe care o aud zilnic aproape o treime dintre elevii liceului textil din Arad. Trenul ajunge în gara din oraş la ora 8, aşa că tinerii nu pot ajunge niciodată la prima oră de curs.

"S-ar aduna un număr impresionat de absenţe astfel încât după o lună de zile ar fi în situaţia de exmatriculare", a declarat Doina Stoica, director Liceul textil Arad.

În acestă situaţie sunt sute de elevi din Arad. Numai la un singur liceu, conducerea unităţii de învăţământ are în evidenţe 300 de tineri care vin şi pleacă de la şcoală cu trenul. Pentru ei naveta e singura soluţie care le permite să urmeze un liceu.

Mai multe articole despre:
elevi profesori tren cursuri navetă absenţe ore