MENIU

Sute de călători au fost blocaţi joi noapte în gara din Braşov

Foto: http://www.agenda.ro/pictures/utile/tren12_b.jpg
Niciun tren nu a circulat de azi-noapte timp de aproape 8 ore din cauza unei defecţiuni la sistemul de coordonare a circulaţiei.

Niciun tren nu a circulat aproape opt ore din cauza unei defecţiuni la sistemul de coordonare a circulaţiei. Trenurile au reînceput să circule vineri de la ora 6.00. Oamenii şi-au pierdut răbdarea şi au înapoiat biletele la casă. Ei au ales să-şi continue călătoria cu microbuzul.

Circulaţia a fost oprită în gara din Braşov în jurul orei 22.00. Trenurile care au ajuns în cursul nopţii au staţionat ore în şir. Oamenii se plâng că nu li s-a dat nicio explicaţie pentru această situaţie. Din când în când erau anunţaţi prin difuzoarele gării că trenurile au întârziere pe perioadă nedeterminată.

Călătorii opriţi la Braşov au spus că din cauza acestor întârzieri li s-au dat planurile peste cap.

Directorul CFR Infrastructură, din cadrul Regionalei CFR Braşov a declarat că procedura de schimbare a macazelor s-a desfăşurat manual întreaga noapte, dar nu s-a putut reduce foarte mult întârzierea trenurilor."S-a produs o avarie la alimentarea cu energie electrică. A căzut un redresor, iar bateria de rezervă a rămas şi ea fără curent, toate operaţiile trebuind să fie executate manual. Defecţiunea a intervenit la ora 22.30, circulaţia reluându-se de abia dimineaţă la ora 6.00", a declarat Costache Nicolau.

Directorul CFR Infrastructură Regionala Braşov a precizat că, deşi defecţiunea s-a produs în Gara Braşov, au fost afectate şi celelalte gări datorită întârzierilor, dar că circulaţia nu a fost blocată total, ci doar s-a desfăşurat cu mare greutate."Circulaţia s-a desfăşurat foarte greu, pentru că a trebuit ca schimbarea macazurilor să se facă manual. Normal, schimbarea se făcea cu doar doi oameni, pentru că funcţionau sistemele, dar acum a trebuit să chemăm de acasă 16 oameni pentru ca să se poată circula", a mai spus Nicolau.În cursul zilei de vineri este aşteptată sosirea la Braşov a unei echipe de specialişti de la Bucureşti care vor trebui să găsească cauza producerii avariei, cu siguranţă fiind vorba despre cauze tehnice şi nu datorate unor erori umane. Directorul CFR Infrastructură din Regionala Braşov a mai spus că s-a declanşat şi o anchetă internă pentru a fi stabilite cauzele avariei, dar şi pentru a fi stabilite cu exactitate numărul de trenuri afectate şi numărul de minute d eîntârziere acumulate.

Mai multe articole despre:
Braşov trenuri gară blocaj peron