MENIU

Surpriză! Cazinoul din Constanța a fost redeschis, după ani de zile. Cum arată acum!

Cazinoul, clădirea-simbol a Constanței, închis din cauza stării avansate de degradare în care se află, a fost redeschis de Ziua Dobrogei, pentru a găzdui o expoziție care să amintească de gloria de altădată a litoralului românesc, a notat ziuaconstanta.ro.

Conform sursei citate, la vernisajul expoziției „Arhitectura interbelică pe litoralul românesc“, organizată de arhitectul Radu Cornescu, a luat parte și primarul Constanței, Decebal Făgădău, alături de preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Filiala Dobrogea, Alexandru Bălan.

"Imobilele interbelice moderniste s-au ridicat preponderent la București, apoi la Constanța. Cei mai mari arhitecți ai vremii au venit și au lucrat pe litoralul românesc, care era dublu față de cel de acum: se întindea de la Cetatea Albă până la Ecrene, aproape de Varna. Ei au construit aici locuințe, spitale, biserici, hoteluri, toată gama de clădiri care se putea în slujba populației", a spus autorul expoziției.

Expoziţia “Arhitectura interbelică pe litoralul românesc” este deschisă timp de o săptămână, intrarea fiind liberă.

Aflat în stare avansată de degradare, cazinoul din Constanţa a intrat acum trei ani în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii pentru a fi reabilitat. Până acum, s-au organizat trei licitaţii, dar fără succes, iar soarta legendarei clădiri este încă incertă.

Cazinoul din Constanța a fost inaugurat în august 1910.

VEZI IMAGINILE AICI!


Foto: Ziua de Constanta

Mai multe articole despre:
Constanţa cazinou CAZINOU CONSTANŢA