MENIU

Suporterul danez care a întrerupt meciul cu Suedia, amendat cu 121.000 euro!

<descriere>

În 2007, meciul dintre Danemarca şi Suedia, din preliminariile pentru EURO 2008, a fost întrerupt cu un minut înainte de final, după ce un fan al gazdelor a pătruns pe gazon şi l-a agresat pe centralul Herbert Fandel. Justiţia daneză l-a condamnat pe suporterul huligan la plata unei amenzi substanţiale.

Partida dintre marile rivale Danemarca şi Suedia, din 2 iunie 2007, contând pentru europeanul din 2008, a avut un final incendiar. În minutul 89, la scorul de 3-3, centralul Fandel a dictat o eliminare împotriva danezilor şi un penalty pentru suedezi, după ce Christian Poulsen i-a aplicat un pumn în stomac lui Markus Rosenberg.

În acel moment, un suporter danez, Ronni Noervig, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a intrat pe gazon şi l-a agresat pe arbitrul german. Imediat acesta a suspendat partida, iar, ulterior, FIFA a acordat meci câştigat la masa verde pentru Suedia. Plus o amendă substanţială danezilor, pentru lipsa de reacţie a forţelor de ordine şi slaba organizare a partidei.

La scurt timp de la incident, Noervig a fost condamnat la 20 de zile de închisoare pentru agresiunea asupra centralului german, însă suporterul a fost dat în judecată şi de federaţia daneză. Oficialii danezi i-au imputat suporterului plata unor daune în valoare de 191.000 de euro, pentru pierderile din bilete, din cauza faptului că naţionala a fost obligată de FIFA să joace două partide din preliminarii, drept pedeapsă pentru incident, la 200 km distanţă de stadionul naţional Parken, din Copenhaga.

Un tribunal din Copenhaga a dat dreptate Federaţiei şi l-a condamnat la plata unei amenzi substanţiale pe suporterul care a provocat incidentul. Puţin mai mică decât a cerut Federaţia, \"doar\" 121.000 de euro, din cauza slabei securităţi de pe stadion. Noervig, care a susţinut în pledoaria sa că niciun steward nu a încercat să-l oprească în momentul în care a pătruns pe gazon, nu a anunţat încă dacă va depune apel sau nu la această decizie. Suporterul a recunoscut că la momentul meciului era bine băut, dar a negat acuzaţiile de violenţă.

De la acel incident, administratorii stadionului Parken au întărit serios securitatea de la arenă, angajând mai multe forţe de ordine şi interzicând accesul suporterilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Culmea, suporterul danez care a întrerupt meciul locuieşte în Suedia!

Vezi aici incidentul din 2007