MENIU

Suporterii echipei Ujpest au ajuns la stadionul Steaua cu 10 autocare, după un drum marcat de incidente

Foto: RTV
Suporterii au provocat incidente în gările Deva şi Simeria
Fanii ungurilor de la Ujpest au creat incidente în drum spre Bucureşti.
Suporterii formaţiei Ujpest au fost duşi la stadionul Steaua cu 10 autocare.

Peste 500 de suporteri unguri ai echipei de fotbal Ujpest au ajuns, în jurul orei 16.00, în Gara de Nord din Bucureşti. Ei au fost transportaţi la stadionul Steaua cu 10 autocare şi au aşteptat câteva ore, în soare, să li se permită accesul în tribune.

"Înarmaţi" cu steaguri, fanioane şi foarte multă energie, fanii au scandat numele favoriţilor de la Ujpest pe aproape tot parcursul drumului spre Bucureşti, marcat şi de o serie de incidente.

Trenul de la Budapesta a ajuns în Vama Curtici la ora 5 dimineaţa şi a staţionat timp de o jumătate de oră. Peste 40 de jandarmi şi poliţişti au luat toate măsurile de securitate ca să evite orice incident.

În gara Curtici, suporterii au afişat chiar şi un banner în limba română cu harta Ungariei Mari şi mesajul "Transilvania, Ţară Ungurească".

Incidentele nu au încetat să apară pe parcursul deplasării suporterilor maghiari spre Bucureşti.

În gările din Deva şi Simeria, mai mulţi fani ai lui Ujpest au aruncat cu doze de bere şi au stropit cu suc şi apă persoanele aflate pe peron. Mai mult, ultraşii maghiari au scandat "Ţiganii!" şi "Gipsy".

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, a condamnat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, manifestările suporterilor echipei ungare.

"Orice manifestaţie de acest gen este condamnabilă. Am ascultat apelul antrenorului echipei Steaua, Cristiano Bergodi, care a spus că dacă suporterii nu ajută echipa şi nu sunt civilizaţi, atunci fac un rău echipei. Eu sper să nu fie incidente nici la meciul de diseară, nici la returul de la Budapesta. Îmi place foarte mult sportul şi nu am înţeles niciodată de ce suporterii trebuie să fie împotriva altora. Sportul este pentru ceva, nu împotriva altora. Să fie învăţătură de minte: suporterii să vină la stadion şi să susţină echipa, nu să înjure cealaltă echipă”, a declarat Borbely. 

Garnitura cu suporteri maghiari a ajuns la Bucureşti în jurul orei 16.00. Imediat după intrarea în Gara de Nord, ultraşii unguri au aruncat pe geam o fumigenă şi mai multe sticle ce îi aveau ca ţinte pe jurnaliştii aflaţi pe peron. Jandarmii au intervenit prompt pentru a calma spiritele.

Fanii formaţiei Ujpest au plecat spre stadionul Steaua cu 10 autocare, iar în timp ce erau îmbarcaţi în autocare au aprins două fumingene şi au scandat tot timpul "ţiganii, ţiganii". Ajunşi la stadion, fanii ungari au primit acces în interiorul Complexului Sportiv Steaua, însă nu li s-a permis să intre în tribune decât după câteva ore, timp în care au aşteptat în soare, sub supravegherea forţelor de ordine.

Peste 500 de jandarmi vor asigura condiţiile de securitate la meciul din această seară, considerat unul cu grad ridicat de risc.

Partida dintre Steaua şi Ujpest din prima manşă a turului 2 preliminar al Ligii Europa s-a încheiat cu scorul de 2-0. Meciul retur va avea loc pe23 iulie, în Ungaria.  

Mai multe articole despre:
Steaua suporteri incidente Ujpest