MENIU

Suporterii dinamovişti au provocat în ultimii ani scandal după scandal! Vezi aici istoricul incidentelor provocate de fanii "câinilor"

Foto: NewsIn
Suporterii dinamoviştii sunt recidivişti.

Mai mult scandal decât fotbal, la Dinamo, în ultimii ani. Suporterii alb-roşii şi-au căpătat renumele de cei mai violenţi fani români. În ţară, ultraşii câinilor sunt pe primul loc la violenţe într-un clasament al Jandarmeriei. În Europa, Dinamo a primit de la UEFA amendă după amendă din cauza suporterilor, iar marţi ar putea deveni prima echipă românească exclusă din cupele europene, după ce fanii au invadat terenul la meciul cu Slovan Liberec.

În ultimii ani, fanii câinilor au provocat incidente la tot pasul în campionatul intern, dar şi în străinătate. Cele mai multe cazuri de violenţă s-au petrecut la eternul derby, cu Steaua.

Pe 10 mai 1997, fanii dinamovişti au dat foc peluzei din Ghencea. În septembrie 2006, suporterii şi-au vărsat nervii pe forţele de ordine. Au aruncat cu tot ce le-a picat la mână, inclusiv cu bucăţi de asfalt. După un an, tot la un meci Dinamo-Steaua, jandarmii au fost nevoiţi să folosească gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a opri furia suporterilor.

La finalul sezonului trecut, supăraţi după înfrângerea cu FC Braşov, fanii au încercat să intre în vestiar pentru a le cere socoteală favoriţilor.

La meciul din deplasare, cu FC Argeş, aceştia chiar au intrat pe teren pentru a-i certa pe jucători.

Scandal şi la partidele din cupele europene! În 2005, la Sofia, înaintea meciului din Cupa UEFA cu Levski, mai mulţi suporteri dinamovişti, în stare de ebrietate, au vandalizat o benzinărie şi s-au bătut cu fanii bulgari. Cinci români au fost arestaţi în Bulgaria, iar unul dintre ei a fost judecat şi condamnat la închisoare cu suspendare.

În 2006, în drum spre meciul din Cupa UEFA cu FC Brugges, suporterii din Ştefan cel Mare au devastat avionul care îi transporta în Belgia. Fanii s-au bătut între ei şi au încercat chiar să deschidă uşa aeronavei în timpul zborului. Scandalul a continuat la meci, în tribune.

Anul trecut, la meciul cu Nec Nijmegen, fanii dinamovişti au aruncat cu torţe pe teren şi s-au luat la bătaie cu forţele de ordine şi cu suporterii olandezi. Atunci UEFA a amendat echipa din Ştefan cel Mare cu 20.000 de franci elveţieni şi i-a dat un ultim avertisment.

Mai multe articole despre:
Dinamo incidente istoric