MENIU

Suplimentul alimentar care ucide! Avertismentul medicilor: sub nicio formă nu consuma!

Un supliment alimentar pe bază de plante are efecte devastatoare asupra corpului. Oficialii americani au emis o alertă din cauza acestuia. E produs dintr-o plantă cunoscută sub numele de kratom și s-a dovedit că nu aduce niciun beneficiu asupra organismului. Numărul deceselor s-a dublat de la ultimul sondaj pe această temă. Anterior, erau raportate 44 de decese în Statele Unite ale Americii. Acum, cifrele sunt amețitoare și specialiștii lansează avertismente dure.

Această substanță mascată într-un supliment alimentar a ucis 91 de cetățeni americani din aproximativ 27 de state, arată un raport recent al autorităților. Specialiștii americani susțin că decesele provocate de suplimentul pe bază de kratom sunt mult mai multe decât s-a crezut inițial.

Ce e kratom, susbstanța care ucide oamenii

Un raport guvernamental arată că 91 de persoane au murit din cauza substanței kratom. De precizat, însă că mulți dintre cei care au consumat kratom erau și consumatori de droguri periculoase, precum heroină sau fentanil.

Fentanilul este o substanță produsă pe cale sintetică din grupa analgezicelor opioide, folosit ca anestezic, narcotic și la tratamentul durerilor cronice. În șapte decese, substanța comună descoperită a fost, însă, kratom-ul.

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite a cules aceste date după ce a analizat rapoartele toxicologice ale persoanelor decedate din cauza inexplicabile pe o perioadă de 18 luni.

Kratom este o plantă care crește în sudul Asiei. E vândută sub formă de capsule sau pudră și se crede că poate alina durerile și că poate preveni anxietatea. De asemenea, e des utilizată de consumatorii de droguri tari.

Oficialii afirmă că duce la stări de euforie, similare cu cele determinate de opioide, dar efectele sunt devastatoare. Supradozajul s-a dovedit a fi extrem de periculos. Substanță provoacă, de asemenea, dependență. În Thailanda, Myanmar și Malaezia, kratom a fost deja considerat stupefiant și este interzis.

Specialiștii în domeniu avertizează să nu consumi niciodată substanțe insuficient testate. Avertismentul e mai ales valabil în cazurile în care ți se promite că va avea un impact extraordinar asupra sănătății. E vital să cercetezi de fiecare dată dacă un supliment alimentar a fost testat suficient și dacă e aprobat de vreo entitate medicală. 

Mai multe articole despre:
deces medicină cercetare supliment alimentar