MENIU

Sulfina Barbu: Marea Debarasare nu este suficientă pentru a atinge ţinta de reciclare a ţării noastre

Foto: wordpress.com

Marea Debarasare funcţionează, însă nu este suficientă pentru a atinge ţinta de reciclare a ţării noastre, şi anume 4kg pe cap de locuitor, a declarat pentru REALITATEA.NET Sulfina Barbu.

Ministrul Mediului propus de către guvernul Negoiţă a precizat că este necesară introducerea unor mecanisme suplimentare prin care să atingem această cifră.

România nu este singurul membru UE care nu poate atinge ţinta de recicalare a DEEE-urilor,  încă şapte state fiind în aceeaşi situaţie.

Sulfina Barbu a subliniat că reciclarea este o problemă complexă care ţine şi de cetăţean, de implicarea lui. "Poate autoritatea locală să ofere un sistem de colectare bine pus la punct, dar dacă cetăţeanul preferă ca maşina de spălat veche sau frigiderul vechi să nu îl ducă la colectare, nu ai cum să îl obligi să facă asta", a menţionat Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a mai spus că trebuie gândit un mecanism care să îl încurajeze pe om să apeleze la reciclare.

"Ministerul Mediului nu poate face nimic singur, de aceea trebuie să apeleze la dialog cu toţi - presa, asociaţiile de mediu (...) Acesta este reproşul la adresa ministerului", a precizat Sulfina.

Aceasta a subliniat că sunt proiecte de succes la nivel local de care nu ştie nimeni şi care nu sunt valorificate şi de alţii, ce ar putea să fie ridicate la nivel naţional.