MENIU

Succesul în Afganistan este posibil, cu suficiente resurse, spune McCain

<descriere>

Statele Unite şi aliaţii lor pot să obţină rapid un succes în Afganistan, cu condiţia să trimită suficiente resurse, a afirmat vineri senatorul american John McCain, nerăbădător să cunoască decizia preşedintelui Barack Obama privind eventuale întăriri, relatează AFP.

\"Sunt absolut convins că, având resurse suficiente, putem să inversăm situaţia (şi -n.red.) (...) îndrăznesc chiar să apreciez că într-un an sau 18 luni, vom avea succes, dacă furnizăm resurse suficiente şi dacă ne angajăm să terminăm munca înainte de a fixa o dată de plecare\", a spus el la un forum pentru securitate organizat la Halifax, în Canada.

\"Mulţi dintre noi suntem nerăbdători în faţa întârzierii în luarea deciziei\" Casei Albe, care urmează să se pronunţe după Ziua Recunoştinţei (joi), a subliniat senatorul de Arizona, candidat învins de Obama la alegerile prezidenţiale.

\"Şi mai important, acest lucru îi face să se îndoiască pe aliaţii şi pe militarii noştri\", a subliniat el.

Consultările lansate de Obama, care urmează să ducă la o nouă o strategie în Afganistan şi, poate, la trimiterea mai multor zeci de mii de soldaţi suplimentari, durează din luna august.

Comandantul american din Afganistan, generalul Stanley McChrystal, cere 40.000 de soldaţi suplimentari.

\"Sunt sigur că preşedintele va face alegerea bună\", a conchis McCain.