MENIU

Stolojan şi Berceanu sugerează că nu este exclusă o remaniere a Guvernului Boc

Foto: NewsIn
Potrivit principalelor publicaţii, remanierea guvernului ar fi de tip "unul de la PSD, unul de la PD-L"

După ce joi liderii PD-L infirmau ipoteza remanierii, vineri, la Şcoala de vară a tinerilor democrat-liberali, Radu Berceanu şi Theodor Stolojan aruncă semnale cum că democrat-liberalii nu s-ar da la o parte de la aşa ceva. Presa centrală dă însă ca sigură remanierea ca strategie de scoatere a PSD de la guvernare. Potrivit principalelor publicaţii, remanierea ar fi de tip "unul de la PSD, unul de la PD-L".

"Noi, dacă o să constatăm că nu sunt la guvernare, dar vor să stea la guvernare, o dată la trei zile mai dăm câte o exemplificare afară, afară în sensul public aşa. Enough is enough .. i-am răbdat suficient", a afirmat Radu Berceanu la Costineşti.

Potrivit ziarului "Evenimentul Zilei", PD-L va aştepta să vadă ce termen va fixa conducerea Parlamentului pentru depunerea amendamentelor la legile pentru care Guvernul a luat decizia să-şi asume răspunderea. Dacă acesta va fi scurt, PD-L va aştepta finalizarea procedurii de asumare, dacă nu, trec la remaniere, scriu jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

"Aşteptăm ca Birourile celor două Camere să nu fixeze termene pentru amendamente undeva în decembrie sau 20octombrie când deja Parlementul e în campanie electorală. Dacă vom constata că în Parlament se doreşte întârzierea, sigur că va trebui să luăm o decizie la vremea respctivă", a spus Theodor Stolojan la Realitatea FM.

Ofensiva ar începe cu Nica. Liderii PD-L dezmint însă informaţia. Lista ar continua cu ministrul mediului, Nicoale Nemirschi, relatează tot Evenimentul Zilei. În acelaşi pericol ar fi portofoliile Educaţiei şi Sănătăţii, deţinute de Ecaterina Andronescu şi Ion Bazac. Ca să evite victimizarea PSD, PD-L-iştii ar fi decis să scoată din guvern şi câte un ministru de-al lor: Gabriel Sandu, Toader Paleologu şi Mihai Stănişoară. La nevoie şi Sorina Plăcintă de la Tineret.

"E posibil şi la noi dacă premierul va analiza activitatea fiecărui ministru ... va vedea în ce măsură a făcut ceea ce scria în Programul de guvernare", a spus Stolojan.

Cât priveşte soarta Ecaterinei Andronescu, Theodor Stolojan susţine că aceasta nu ar mai fi putut rămâne în Guvern dacă nu ar fi înţeles că legea educaţiei trebuie să fie în concordanţă cu Pactul naţional pentru educaţie.

Pe lista remanierilor publicată de România Liberă figurează în plus şi numele ministrului Transporturilor: Radu Berceanu.