MENIU

Stoichiţă îi pedepseşte pe stelişti. Vezi aici cum!

Foto: adevarul.ro

Antrenorul Mihai Stoichiţă a găsit metoda cea mai potrivită pentru a-i pedepsi pe stelişti pentru evoluţiile mai puţin bune şi pentru faptul că nu stau tocmai bine la capitolul condiţie fizică.

Astfel, în loc de mult aşteptata pauză prilejuită de meciurile naţionalei cu Serbia şi Insulele Feroe, "roş-albaştrii" vor beneficia de patru zile de alergări în pantă la... Forban.

Ani de zile cabana de la Forban şi pantele din jurul acesteia au fost parte din secretul succeselor Stelei. Ultimul antrenor care i-a "chinuit" pe "roş-albaştri" la munte a fost Victor Piţurcă, în vara lui 2004, iar în sezonul următor Steaua a fost campioană. După aceea, antrenorii care s-au perindat prin Ghencea au optat pentru condiţii mai blânde de pregătire şi au ales ca destinaţii pentru cantonamente Cipru sau Austria. Chiar dacă mulţi dintre foştii fotbalişti ai Stelei spuneau că pregătirea la 1.200 de metri le dădea forţă pentru un an întreg.

Stoichiţă a fost cu Steaua la Forban în precedentul său mandat la echipa din Ghencea şi ştie că pregătirea în munţi va fi benefică pentru jucătorii săi, care trebuie să facă faţă unui ritm infernal, cu meciuri în campionat, Liga Europa şi Cupa României.

"Pentru patru zile este foarte bine să meargă la munte pentru un antrenament centralizat. Stoichiţă încearcă să facă din mers o echipă care să aibă o atitudine mai agresivă şi să obţină şi rezultate", spune preşedintele Valeriu Argăseală.

Petre Marin nu va prinde cantonamentul de la Forban. El va fi indisponibil cel puţin trei săptămâni, după ce a suferit o leziune a muşchilor ischiojambieri de la piciorul stâng, în urma partidei cu Gloria Bistriţa.

Nici fundaşul portughez Miguel Tininho nu va merge în stagiul de pregătire montan, el reziliindu-şi marţi contractul cu FC Steaua. Tininho a ajuns la Steaua pe 13 iulie, ca jucător liber şi a bifat un singur meci oficial pentru Steaua (cu Saint Patrick's, scor 3-0, în preliminariile Ligii Europa) şi patru partide la Steaua II.

În 2004, când au fost ultima oară la Forban, sub comanda lui Victor Piţurcă, steliştii se trezeau la ora şapte dimineaţa şi făceau trei antrenamente pe zi.