MENIU

Stoichiţă: "Fenerbahce are lacune de care putem profita, dar rămâne o echipă mare"

Foto: NewsIn

Antrenorul Stelei, Mihai Stoichiţă, a declarat, miercuri, că Fenerbahce este o echipă foarte puternică şi greu de învins, dar este convins că roş-albaştrii se pot impune dacă vor specula lacunele pe care le au turcii.

"Va fi un meci interesant şi frumos cu o echipă de tradiţie, care are multe nume sonore în lot. Acest joc reprezintă pentru noi o fază foarte importantă în încercarea de a ne califica în primăvara europeană. Vreau un rezultat pozitiv, sunt sigur că jucătorii vor evolua bine şi vor intra pe teren cu mentalitate de învingători. Fenerbahce are anumite lacune în joc, pe care noi vrem să le speculăm, dar este o echipă foarte bună, imprevizibilă, ai cărei jucători pot face oricând diferenţa. Trebuie să fim atenţi şi să nu le dăm prilejul unor acţiuni care să le permită să ia avantajul pe tabelă", a spus Stoichiţă, care este de părere că absenţa atacantului Dani Guiza de la turci nu poate fi considerată un avantaj.

Referitor la dubla manşă dintre Steaua şi Fenerbahce din sezonul 1997-1998, atunci când, tot sub comanda sa, steliştii i-au eliminat pe turci din Cupa UEFA, Stoichiţă a afirmat: "Atunci era o altă epocă, erau alţi jucători. Fenerbahce avea fotbalişti de mai mare valoare decât cei de azi. Eliminarea lor a fost o surpriză, pentru că Steaua era în reconstrucţie, aşa cum e şi acum. Partida de atunci nu are nicio legătură cu aceasta, dar sper să repetăm istoria".

Mijlocaşul Janos Szekely consideră că Steaua poate învinge Fenerbahce şi este chiar obligată să facă acest lucru. "Va fi o partidă importantă, pentru că venim după două egaluri. Suntem constrânşi să învingem dacă vrem să mergem mai departe în cupele europene. Fenerbahce nu este într-o formă foarte bună şi sper să profităm de acest aspect. Trebuie să ne vedem de jocul nostru şi să ne impunem. Dacă tranşăm dubla cu Fenerbahce în favoarea noastră, suntem aproape calificaţi", a declarat jucătorul, care speră să îi facă faţă lui Roberto Carlos dacă se vor întâlni pe teren.

Partida dintre Steaua şi Fenerbahce, din Grupa H a Ligii Europa, se va disputa joi, de la ora 20.00, pe stadionul din Ghencea.