MENIU

Ştefănuţ are nevoie de un transplant de măduvă de 171.000 de euro pentru a trăi

Foto: RTV
Viaţa lui Ştefănuş depinde de un transplant de măduvă de 171.000 de euro, bani pe care părinţii lui nu îi au

Are trei ani, vorbeşte şi visează ca orice copil. Dar pentru el, soarta a fost cruntă. Ştefănuţ suferă de o boală a sângelui şi are nevoie urgentă de transplant de măduvă. Intervenţia costă însă mult peste puterile familiei sale, aşa că orice ajutor contează cât timp poate salva o viaţă.

''Este o dulceaţă şi o minune, chiar dacă suntem supăraţi, tot el ne ajută să trecem peste asta'', spune mama copilului, Mihaela Florescu. 

Ştefănuţ a fost abandonat în spital la puţin timp după naştere. Soarta i-a găsit însă repede o altă familie.

''Pe Ştefănuţ îl aveam de la trei săptămâni, în ziua în care a împlinit trei săptămâni l-am luat acasă. A fost o imensă bucurie, nu mi-a venit să cred'', povesteşte Mihaela Florescu. 

La vârsta de un an, Ştefănuţ a fost diagnosticat cu talasemie majoră. O boală gravă care l-a ţinut mai mereu prin spitale.

Tratamentul din spitale nu îi poate însă prelungi viaţa. Ştefănuţ are nevoie de transplant de măduvă. Părinţii au găsit o clinică din Roma unde se poate face operaţia, care costă însă 171.000 de euro. Mult prea mult pentru puterile lor.

Fără să ştie cât îi e de gravă boala, Ştefănuţ se joacă şi zâmbeşte ca orice copil. Şi se roagă, împreună cu părinţii săi. 

Pentru că, faţă de alţi copii, viaţa lui Ştefănuţ depinde şi de bani, nu doar de dragostea familiei. Cine vrea să afle şi mai multe despre băieţel şi să îi contacteze familia, poate intra pe site-ul www.cristianstefan.ro.

De asemenea, se pot face donaţii prin intermediul conturilor deschise la BRD, sucursala Academiei, pe numele Nicolae Florescu:

RON:RO64BRDE410SV25155484100
EUR:RO86BRDE410SV25156014100
USD:RO24BRDE410SV25156284100 

Mai multe articole despre:
spital transplant copil boală măduvă