MENIU

Steaua şi CFR Cluj au remizat, 1-1, în derby-ul etapei a 26-a a Ligii I

Foto: NewsIn

Steaua şi CFR Cluj au remizat, 1-1, în etapa a 26-a a Ligii I, într-un derby al echipelor care încă mai speră la titlu deşi distanţa faţă de primul loc nu este tocmai mică. Meciul a fost unul cu un ritm alert, cu câte un gol în fiecare debut de repriză şi cu câte o eliminare de fiecare parte.

Cu statistica de partea sa, după ce nu a pierdut niciun meci în Ghencea împotriva ardelenilor, şi cu patronul Gigi Becali în lojă pentru prima oară după cele două săptămâni de arest, Steaua a primit gol încă din minutul 9. Marcatorul ardelenilor a fost eroul CFR-ului de pe Stadio Olimpico, Emmanuel Culio, argentinianul aflându-se la prima reuşită în Liga I de la transferul la gruparea din Gruia.

După gol, Steaua a împins jocul spre poarta lui Stăncioiu, însă nu a reuşit să se apropie prea periculos, jucătorii campioanei apărându-se organizat şi cât mai sus.

La o jumătate de oră după startul partidei, Toja (min. 29) şi Bogdan Stancu au ratat două mari ocazii de gol, primul trimiţând balonul în bară, iar al doilea nereuşind să reia cu capul spre poartă la o centrare a lui Lovin, deşi nu era presat de niciun adversar.

Cu trei minute înainte de pauză, Steaua a rămas în inferioritate numerică, Florin Lovin primind direct cartonaşul roşu pentru un atac cu talpa asupra lui Culio. Decizia centralului Teodor Crăciunescu a fost contestată de "roş-albaştri", care au invocat faptul că intrarea lui Lovin a fost una la minge.

Cu un om mai puţin pe teren, "roş-albaştrii" au egalat la scurt timp după pauză, în minutul 53, când Dayro Moreno a marcat cu un şut de la 18 metri şi cu concursul portarului Edi Stăncioiu, a cărui intervenţie nu a fost tocmai hotărâtă, mingea trecând pe sub braţele sale.

Steaua a continuat să domine, Lăcătuş l-a introdus în locul cvasi-inexistentului Bogdan Stancu pe Semedo, iar portughezul nu a reuşit să speculeze o nesincronizare între Stăncioiu şi Panin şi să marcheze împotriva fostei sale echipe. În minutul 67 a fost rândul lui Kapetanos să irosească o ocazie uriaşă, la o nouă greşeală a lui Stăncioiu: grecul a încercat o "scăriţă" la o respingere în faţă a portarului campioanei, dar mingea s-a lovit în blocaj.

După ce a rămas fără Lovin în teren, Steaua a rămas şi fără antrenorul principal Marius Lăcătuş pe bancă, acesta fiind trimis în tribună pentru proteste (min. 71).

Meciul a continuat să fie unul tensionat, iar clujenii au rămas şi ei în 10, Panin primind al doilea galben şi, implicit, cartonaşul roşu, pentru că a trimis mingea în aut după ce arbitrul fluierase un fault (min. 73).

În timp ce Steaua a continuat să alerge după golul victoriei, CFR Cluj a părut mulţumită chiar şi cu un punct şi a mai încercat să surprindă pe contraatac, însă fără succes.

Până la final s-a jucat în continuare pe contre, însă tabela nu a mai suferit nicio modificare, iar meciul s-a încheiat egal, 1-1.

Fundaşul stelist Dorin Goian, avertizat în acest meci, va fi suspendat cu CS Otopeni.

În urma acestui rezultat, Steaua a urcat pe locul 6 în clasament, cu 42 de puncte, la egalitate cu Rapid, dar cu un golaveraj mai bun. CFR Cluj, cu 47 de puncte, rămâne pe locul 4.

Caseta tehnică:

STEAUA - CFR CLUJ 1-1 (Dayro Moreno 53 / Culio 9)

Steaua: Zapata - Ogăraru, D. Goian, Ghionea, P. Marin - Tiago, Lovin - D. Moreno (Ochiroşii 85), B. Stancu (Semedo 62), Toja - Kapetanos (Pedriel 82). Antrenor Marius Lăcătuş.

CFR Cluj: Stăncioiu - Panin, G. Mureşan, Alcantara, Pereira - Bistolfi (Deac 68), Dani, Peralta (Dubarbier 56), Culio - Traore (Viera 77), Y. Kone. Antrenor: Antonio Conceicao.

Cartonaşe galbene: Ogăraru 38, Goian 49, Dayro Moreno 64, Ghionea 85, Ochiroşii 90+2 / Panin 32, 73, Dani 71

Cartonaşe roşii: Lovin 42 / Panin 73

Arbitri: Teodor Crăciunescu - Sebastian Gheorghe, Florin Păunescu.

Stadion Steaua, spectatori 20.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat meciul Steaua - CFR Cluj, scor 1-1.

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I CFR Cluj derby Etapa a 26-a