MENIU

Steaua - Pleşan: "Argăseală m-a anunţat că sunt liber să mă transfer la orice echipă doresc"

Foto: NewsIn

Mijlocaşul Stelei, Mihăiţă Pleşan, a declarat, luni, că a fost anunţat de conducerea clubului că nu va face parte din lotul care va aborda sezonul 2009-2010, întrucât Gigi Becali este deranjat de comportamentul pe care jucătorul l-a avut la finalul meciului cu Unirea Urziceni.

"Argăseală mi-a transmis că sunt liber să plec pentru o anumită sumă de bani şi, dacă nu, voi juca la echipa doua, ceea ce nu-mi va conveni, bineînţeles. Am înţeles mesajul, Gigi Becali e supărat pe mine şi nu vrea să mă mai ţină. Îmi doresc să rămân la Steaua, dar din moment ce mi s-a spus să-mi caut echipă, asta e, dacă nu mai e nevoie de mine nu am ce să fac. Îmi caut echipă şi voi vedea ce voi face, nu a mers aici, poate o să meargă în altă parte", a spus Mihăiţă Pleşan, care a adăugat că va încerca să-şi găsescă un angajament în străinătate, "iar dacă nu se va materializa nimic acolo voi încerca şi în ţară".

Întrebat cum se simte în postura unui fotbalist care face parte dintr-o generaţie care a contribuit la una din cele mai slabe clasări ale Stelei din ultimii 27 de ani, Pleşan a precizat: "Ştiam că Steaua nu s-a mai clasat atât de slab din 1982. În campionatul ăsta am jucat 5 meciuri, nu pot să spun că mă simt într-un fel anume. Dacă jucam 20-30 de meciuri, cum au jucat alţii, puteam spune ceva în acest sens, dar aşa... Am jucat foarte puţin în acest campionat, multe probleme de sănătate, atunci când mi-am revenit nu am evoluat".

Pleşan a vorbit şi despre incidentul pe care l-a avut cu Sorin Ghionea la finalul meciului cu Unirea Urziceni, episod pe care l-a confirmat şi Gigi Becali: "Se poate spune că acesta a fost unul din cele mai tensionate campionate pe care l-a avut Steaua în ultimii ani. Incidentele între colegii de echipă sunt normale, la nervi, la supărare. Astea se întâmplă şi la alte echipe, unele se află, altele nu. Aceste lucruri ţin de bucătărie interioară şi trebuie să rămână acolo, iar o echipă care se respectă trebuie să-şi păstreze toate problemele în interior. Ceartă există întotdeauna la o echipă, sunt 30 de oameni, caractere şi personalităţi diferite".

Fotbalistul grupării din Ghencea a avut numai cuvinte de laudă la adresa suporterilor roş-albaştrilor, chiar dacă aceştia au avut o atitudine ostilă faţă de conducerea clubului şi nu şi-au încurajat întotdeauna favoriţii: "Suporterii au fost întotdeauna alături de echipă, a fost normal să fie supăraţi, mai ales că nu s-a obţinut performanţă, dar cred că în multe momente fanii s-au purtat foarte civilizat faţă de noi. Eu unul, i-am simţit întotdeauna aproape de echipă. Oricum, calificarea în Liga Europa mai îndulceste ce s-a întâmplat la Steaua".

Pleşan a comentat şi doleanţele lui Cristiano Bergodi, care a cerut ca Gigi Becali să nu intervină peste el în cazul în care va fi nevoit să aplice măsuri disciplinare, aspect la care ţine foarte mult: "Am auzit numai lucruri bune de Bergodi, vreau să-i doresc baftă, nu am ce să-i mai spun, mai ales că sunt pus pe lista de transferuri. De ce ţine Bergodi aşa mult la instituirea disciplinei la Steaua? Posibil ca disciplina să fi lipsit de la echipă, eu nu am văzut aşa ceva, dar fiecare antrenor are ideile lui. Poate pe asta se bazează el când vrea să facă performanţă, să plece de la disciplină".

Întrebat dacă Steaua mai formează o adevărată echipă, Pleşan a răspuns diplomat: "Aş vrea să nu comentez. Eu unul, nu am fost în nicio bisericuţă, am fost prieten şi cu străinii, şi cu românii".

"La Steaua este nevoie de linişte, iar conducerea să lase antrenorul să-şi facă treaba cum crede el mai bine", reprezintă cerinţele care în viziunea lui Mihăiţă Pleşan trebuie îndeplinite la Steaua pentru obţinerea performanţei. "Dacă Steaua s-a calificat în Liga Europa, mai ales că nu depindea numai de jocul ei, înseamnă că este o echipă norocoasă. Noi ne doream campionatul, dar acum e bine şi aşa, în loc de nimic, mai bine pe şase şi în Liga Europa", a mai spus Pleşan.

În încheiere, mijlocaşul grupării din Ghencea a vorbit şi despre ultimul său meci la Steaua, cel cu Unirea Urziceni: "Eu am trăit meciul de la Urziceni intens, cu emoţii, cu urechea la celelate rezultate. Ne doream să ne calificăm. S-a văzut că Unirea merita pe deplin să câştige titlul, e cea mai îndreptăţită echipă".