MENIU

Steaua - FC Argeş 2-2, după un meci nebun

Foto: NewsIn

FC Argeş şi Steaua au încheiat la egalitate, scor 2-2, într-o partidă din etapa a 21-a a Ligii I. Argeşenii au deschis primii scorul prin Cr. Tănase, Steaua a egalat prin O. Petre, apoi a fost la un pas de a câştiga, după ce a trecut în avantaj, cu două minute înainte de final, prin reuşita lui Kapetanos. Bazzi a adus un punct însă pentru piteşteni, după ce a egalat imediat, la o gafă uriaşă a lui Zapata, într-o partidă în care Steaua a ratat un penalty, prin Ogăraru, la 1-1.

Fără gol în faţa Stelei din 2006 şi fără victorie în faţa roş-albaştrilor din 1999, argeşenii au început în forţă partida cu elevii lui Lăcătuş. Tehnicianul stelist a surprins în debutul partidei, când l-a titularizat pe Lovin şi a revenit astfel la formula cu doi închizători în echipă. În ciuda prudenţei defensive a lui Lăcătuş, Argeşul a reuşit să deschidă scorul relativ repede, după o gafă a defensivei Stelei, şi în care omul decisiv a fost Nicoliţă, de altfel demon şi înger pentru roş-albaştri pe parcursul primei reprize. Bănel a pasat greşit în spate, la o fază care a reamintit puţin de autogolul celebru de pe Bernabeu. Ogăraru a fost surprins de soluţia lui Nicoliţă, Goian a ratat alunecarea, iar Cr. Tănase a scăpat singur cu Zapata. Columbianul a fost la un pas de a-şi salva echipa, dar balonul şutat de piteştean a lovit bara, după ce a fost respins de goolkeeper-ul Stelei, apoi a intrat în plasă.

Finaul reprizei aparţine elevilor lui Lăcătuş. Mai întâi Toja loveşte transversala, de la 25 de metri, în minutul 37, apoi Steaua reuşeşte egalarea, cu două minute înainte de pauză. Nicoliţă îşi mai spală din greşeala de la golul Argeşului şi centrează perfect de pe partea dreaptă, după o diagonală a lui P. Marin. O. Petre reia imparabil cu capul, din 6 metri, iar roş-albaştrii intră la egalitate cu Argeşul la cabine, 1-1.

Debutul reprizei secunde este unul alert, mai întâi D. Moreno reia din vole peste transversala lui Boşneag, apoi Kamara ratează cea mai mare ocazie a Argeşului, după ce-l lobează pe Zapata dar balonul trece pe lângă bara din stânga a goolkeeper-ului columbian. Meciul se încinge şi apar tot mai multe faze de poartă. După o centrare a lui Toja şi un stop al lui D. Moreno, B. Stancu reia de la 8 metri, însă pe direcţia portarului Boşneag. Vine şi replica Argeşului, dar Dulcea reia puţin peste transversala Stelei.

Meciul se joacă pe contre, iar oaspeţii ratează o ocazie importantă, după un un-doi cu capul între stoperii Stelei, în careul argeşean, în urma unei corner. Momentul cheie al partidei s-a jucat însă cu un sfert de oră înainte de final, când Steaua a ratat un penalty, după un fault la Kapetanos. Ogăraru a executat lovitura de la 11 metri, însă a şutat slab, iar Boşneag a reţinut.

Nebunie pe final. Mai întâi Steaua preia conducerea după un gol al lui Kapetanos (88), la o fază în care Semedo a avut un rol important, însă avantajul oaspeţilor a durat un singur minut. Omul negru pentru stelişti a fost însă Zapata, care a gafat serios, după ce a respins în faţă un balon, până la Bazzi, care a înscris simplu din 8 metri.

2-2 fluier final, iar Steaua mai face un pas greşit în lupta pentru titlu.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida FC Argeş - Steaua, scor 2-2

Mai multe articole despre:
Steaua Liga I FC Argeş etapă