MENIU

Steaua a pierdut cu Fenerbahce şi este cu un picior afară din Europa. VEZI GALERIE FOTO!

Foto: www.uefa.com
Foto: www.uefa.com
Foto: www.uefa.com
Foto: www.uefa.com
Foto: www.uefa.com

După ce oficialii Stelei au declarat că nu-i mai interesează Liga Europa, ci doar Liga I, "roş-albaştrii" au pierdut, 1-3, meciul cu Fenerbahce, din etapa a 4-a a grupei H din a doua competiţie fotbalistică a Europei. Deşi sunt cu un picior afară din europa, Steaua a reuşit la Istanbul primul său gol în actuala ediţie a cupelor europene.

Gazdele au dominat debutul de meci şi au deschis deschis scorul în minutul 15, prin Andre Santos, care a trecut de Bicfalvi şi Baciu ca de nişte jaloane de antrenament.

Steaua a atacat doar timid, în timp ce turcii s-au dovedit foarte siguri pe ei atât în defensivă, cât şi în avanposturi, Emre şi Mehmet Topuz dându-i mari emoţii lui Zapata (26).

În a doua jumătate a primei reprize Fener parcă nu a mai forţat, dar nici Steaua nu a reuşit minute bune să se apropie de poarta lui Volkan. Totuşi, după ce a ratat o ocazie uriaşă (36), Nicoliţă i-a centrat excelent lui Kapetanos la şase metri, iar grecul a egalat, înscriind din cădere (38).

1-1 a fost scorul pauzei, iar Fener ar fi trebuit să intre la vestiare în 10, după o intrare criminală a lui Andre Santos la Szekely. La reluare, tot Santos a încercat să forţeze un roşu în tabăra Stelei, căzând într-un duel cu Petre Marin, care era în postură de ultim apărător, însă centralul austriac a lăsat jocul să continue.

Turcii au revenit repede în avantaj, prin fostul jucător al Universităţii Cluj, Bilica (51), dar steliştii tot nu au dezarmat.

După câteva minute de uluială, elevii lui Stoichiţă au început să creeze pericol la poarta lui Volkan, însă chiar pe fondul jocului bun al "roş-albaştrilor" golul a venit tot în poarta lui Zapata, semnat de această dată de Alex (67), care a marcat cu un şut excelent de la 20 de metri, chiar lângă bara din stânga columbianului.

Cu două etape rămase până la încheierea fazei grupelor Ligii Europa, Steaua rămâne ultima în grupa H, dar păstrează şanse matematice minime de calificare în primăvara europeană. "Roş-albaştrii" au 2 puncte în grupă, cinci mai puţine decât Twente (locul 2), în condiţiile în care mai poate câştiga maximum 6 puncte. Lider în grupa H este Fenerbahce, cu 9 puncte, iar moldovenii de la Şeriff Tiraspol ocupă locul 3, cu 4 puncte.

CASETA TEHNICĂ:

FENERBAHCE ISTANBUL - STEAUA 3-1 (Andre Santos 15, Bilica 51, Alex 67 / Kapetanos 38)

Fenerbahce: Volkan - Gokhan Gonul, Lugano, Bilica, Roberto Carlos - Mehmet Topuz, Cristian, Emre (Ozer Hurmaci 70), Andre Santos - Alex (Selcuk Şahin 85), Kazim Kazim (Guiza 70). Antrenor: Christoph Daum.

Steaua: Zapata - P. Marin, Baciu, Ghionea, Rada - Szekely (Surdu 66), Toja, Bicfalvi (Golanski 72), Nicoliţă - Tănase (Dayro Moreno 63), Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Cartonaşe galbene: Andre Santos 27, Mehmet Topuz 66, Kazim Kazim 69

Arbitri: Thomas Einwaller - Roland Heim, Borbert Schwab - Bernhard Brugger, Dietmar Drabek (toţi din Austria);

Stadion: Şukru Saracoglu; Spectatori: 30.000


Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Fenerbahce - Steaua, scor 3-1.