MENIU

Steaua - FIFA a stabilit că Becali nu se face vinovat de rasism în cazul Yesilova

Foto: www.rapidisti.ro

Comitetul Etic al FIFA a stabilit că Gigi Becali nu se face vinovat de rasism în cazul Yuksel Yesilova şi a decis să îl absolve pe patronul Stelei de presupusa vină.

Printr-un comunicat trimis de secretarul adjunct al Comitetului Etic IFA, Paolo Lombardi, lui Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, forul european precizează că dovezile sunt insuficiente pentru ca Becali să poată fi acuzat de rasism.

"Membrii Comitetului au declarat în unanimitate că lupta împotriva rasismului în fotbal este una dintre cele mai importante atribuţii ale FIFA şi că astfel de fapte vor fi pedepsite şi sancţionate dur în orice moment de FIFA în general, şi de către Comitetul Etic al FIFA, în particular. În ceea ce priveşte cazul de faţă, după o analiză atentă şi meticuloasă a tuturor elementelor puse la dispoziţie, Comitetul a ajuns la concluzia ca nu există suficiente dovezi care să ducă la luarea de măsuri împotriva domnului George Becali", se precizează în comunicatul remis de FIFA secretarului general Adalbert Kassai.

Preparatorul fizic turc Yuksel Yesilova, adus la Steaua de tehnicianul Dorinel Munteanu, a fost demis de clubul roş-albastru pe data de 13 decembrie 2008. Yesilova l-a acuzat pe Gigi Becali că a fost înlăturat din Ghencea din cauza faptului că este musulman şi s-a adresat FIFA, susţinând că a fost discriminat de patronul Stelei.