MENIU

Statul român datorează universităţilor din străinătate banii pentru bursele "Guvernul României"

Foto: sxc.hu

Studenţii care au primit burse "Guvernul României" sunt în pericol să fie eliminaţi din universităţile străine unde învaţă, din cauza faptului că statul român nu şi-a plătit datoriile faţă de acestea, a declarat preşedintele Alianţei Naţionale a Studenţilor din România, Cezar Mihai Haj.

"Toţi studenţii care sunt înscrişi la universităţi străine de prestigiu prin programul de burse, "Guvernul României", sunt ameninţaţi de instituţiile respective că vor fi daţi afară, dacă nu le sunt plătite taxele de studiu. Pe lângă faptul că ei vor fi nevoiţi să renunţe la studii, mi se pare şi grav faptul că, după ce s-au cheltuit foarte mulţi bani cu aceşti studenţi, Guvernul pierde şi nişte oameni de valoare, care ar fi muncit după treminarea studiilor, timp de cinci ani, pentru statul român", precizează Cezar Hihai Haj.

Prin programul de burse "Guvernul României", statul român oferă, pentru studii în străinătate de maximum cinci ani, sume de până la 35.000 de euro pe an. După terminarea studiilor, beneficiarii burselor sunt obligaţi să muncească în folosul statului român între trei şi cinci ani, în funcţie de durata bursei primite.

Mai multe articole despre:
guvern studenţi universităţi burse