MENIU

Statul ar trebui să recupereze 38 de milioane de lei de la cluburile de fotbal

38 de milioane de lei - atât are de recuperat statul de la cluburile de fotbal. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a declanşat procedura de executare silită împotriva asociaţiilor şi cluburilor de fotbal care au întârziat mai mult de o lună plata dărilor către stat. Datele ANAF se referă la sumele acumulate până la 31 martie.

În topul datornicilor la stat se află Asociaţia Sportivă Fotbal Club Sportul Studenţesc, cu o restanţă de peste 11 milioane de lei. Asociaţia Pro Rapid are o datorie de aproape 10 milioane de lei. Şi Fotbal Club Craiova se regăseşte printre restanţieri, cu aproximativ 6 milioane de lei.

Fotbal Club Progresul Bucureşti are obligaţii fiscale restante de 3,5 milioane de lei. Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti, Dinamo 1948 S.A., Societatea Sportul Studenţesc şi Fotbal Club Petrolul au datorii de peste 1 milion de lei fiecare.

Fiscul precizează însă că restanţele acestora s-au diminuat faţă de sfârşitul anului trecut, având în vedere că până la 31 decembrie 2008, datoriile acestora însumau aproape 43 de milioane de lei. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a făcut deja primul pas privind executarea silită. Asociaţiile şi cluburile de fotbal au fost somate să-şi achite restanţele la bugetul de stat. Dacă nu se conformează, ANAF poate pune sechestru pe unele bunuri până la recuperarea banilor.

Mai multe articole despre:
România fotbal stat recuperare bani datorii asociaţii