MENIU

Staţiunea Ocna Sibiului, renumită în toată ţara pentru centrele de tratament

Foto: RTV
La Ocna Sibiului găsiţi centre de tratament pentru reumatism

Tratamente pentru diverse forme de reumatism, pentru sinuzită cronică şi pentru fertilitate. În plus, centru spa, piscină cu apă sărată, masaje de relaxare. Toate într-un centru de tratament ce datează de la 1850 şi care a fost reabilitat în întregime exact aşa cum era acum peste 150 de ani. Îl găsiți la Ocna Sibiului, stațiune denumită Litoralul Ardealului.

Centrele de tratament din Ocna Sibiului sunt renumite în întreaga ţară. Meleagurile sibiene au fost binecuvântate cu nouă lacuri sărate a căror apă este binefăcătoare pentru multe afecţiuni. Istoria acestor locuri se pierde în negura vremurilor. "Se spune că aici a ajuns şi Mihai Viteazul şi a fost primit de locuitorii din Ocna Sibiului cu pâine şi sare", a declarat directorul de Relaţii Publice, Anca Nicoară.

Ocna Sibiului a devenit o staţiune balneară căutată de toată lumea. Cele nouă lacuri au fost exploatate în scop medical, dar şi pentru relaxarea celor care ajungeau în zonă. "Centrul a fost terminat în 1846 şi dat oficial în folosinţă în 1858 când a fost deschiderea oficială. Clădirea restaurnatului şi baza de tratament arată exact ca odinioară", a completat Anca Nicoară.

Dacă vă supără reumatismul sau aveţi probleme cu spatele, Ocna Sibiului este locul ideal unde vă puteţi trata. Centrul mai are de oferit şi tratamente pentru fertilitate, lucru puţin cunoscut de turişti.

Şi cei care suferă de sinuzită găsesc leac la Ocna Sibiului. Vindecarea vine dintr-o cameră aflată în beznă totală în care sunt eliberaţi aburi cu un miros plăcut şi relaxant. Dacă nu aveţi nicio problemă de sănătate, cu atât mai bine. Puteţi profita de centrul de spa. Piscină interioară, jacuzzi, saună şi, bineînţeles, masaj.

Piscina exterioară are apă sărată, iar cea pentru copii apă dulce. Aşa că nici cei care nu ştiu să înoate nu trebuie să-şi facă probleme. În plus, un instructor vă ajută în fiecare zi să vă mai dezmorţiţi.

Pentru domnii care nu agreează gimnastica, centrele oferă și alte posibilităţi de mişcare. Tenis de câmp şi de masă, volei, baschet, biliard. Puteți chiar și înnopta aici. La hotelurile de trei şi patru stele, o cameră dublă costă 200-300 de lei pe noapte. În zonă sunt şi multe pensiuni unde preţurile nu depăşesc 200 de lei pe noapte.