MENIU

Stănculescu a fost transferat de la Penitenciarul Rahova, la Spitalul penitenciar Jilava

Foto: romanialibera.ro

Victor Stănculescu a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Spitalul penitenciar Jilava, conform unor surse oficiale din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Medicii Spitalului Militar au decis externarea lui Victor Stănculescu, motivând că afecţiunile acestuia pot fi tratate şi în unităţile medicale din Adminsitraţia Naţională a Penitenciarelor, fostul general fiind transportat cu o ambulanţă, sub escortă, la Penitenciarul Rahova, au declarat oficiali ai Poliţiei.

Curtea Militară de Apel a decis vineri ca Mihai Chiţac să fie eliberat pe motive medicale, iar Victor Stănculescu să fie reîncarcerat, ambele hotărâri definitive ale instanţei fiind date după judecarea recursurilor privind cererile lor de întrerupere a pedepselor pentru Revoluţia de la Timişoara.

Curtea a mai decis întreruperea executării pedepsei lui Mihai Chiţac cu trei luni, pe motiv că fostul general are nevoie de această perioadă pentru a suporta două intervenţii chirurgicale.

Curtea Militară de Apel a amânat, miercuri, cu două zile, pronunţarea pe recursurile declarate în dosarele lui Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu privind întreruperea pedepselor primite pentru Revoluţia de la Timişoara.