MENIU

Spoturile TV de promovare a contracepţiei vor fi încurajate în Marea Britanie

Foto: sxc.hu

Spoturile TV de promovare a contracepţiei vor fi încurajate în Marea Britanie, după ce această ţară a ajuns pe primul loc din Europa în ceea ce priveşte sarcinile în rândul adolescentelor, conform presei britanice.

Autorităţile britanice intenţionează să permită difuzarea spoturilor TV, care promovează prezervativele, la orice oră şi pe orice post de televiziune, după ce, până acum, emisia acestora era interzisă înainte de ora 21.00. De asemenea, clinicile în care se fac avorturi vor putea beneficia, în premieră, de publicitate pe radio şi posturile de televiziune.

Iniţiativa a apărut după ce rata de sarcini nedorite în rândul adolescentelor britanice a ajuns la 4,2%, cea mai mare din Europa.

Organizaţiile care luptă împotriva avorturilor se opun, spunând că aceste măsuri vor duce la o creştere a numărului întreruperilor de sarcină.
Totodată, există voci care spun că promovarea în creştere a prezervativelor şi a clinicilor de avorturi vor duce, inevitabil, la o mai mare confuzie în rândurile adolescenţilor britanici.
Mai multe articole despre:
Marea Britanie avort sarcină prezervativ spot tv