MENIU

Spitalul Marie Curie din Capitală a rămas fără manager

Foto: paginamedicala.ro

Spitalul Marie Curie din Capitală a rămas fără manager. Directorul numit de fostul ministru al Sănătăţii în ultima sa zi de mandat şi-a dat demisia după doar 3 zile.

Medicii sunt revoltaţi şi cer repunerea în funcţie a fostului manager, dar la minister se caută un director – medic! Până una – alta, directorul medical al spitalului a aflat de la jurnalişti că va asigura conducerea unităţii.

Medicii de la Marie Curie sunt convinşi că "manageriatul" e o meserie care nu se face cu stetoscopul sau cu bisturiul. O Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care completează legea privind reforma în domeniul sănătăţii îi contrazice.

Sute de oameni nemulţumiţi, cam 90% dintre angajaţii spitalului, au semnat un memoriu adresat Ministerului Sănătăţii după ce directorul lor a fost demis.
Antigona Niculescu, medicul pus la cârmă de Ioan Bazac şi-a dat demisia. Până când se găseşte înlocuitorul, în biroul managerului ar trebui să stea directorul medical.

Fostul ministru Ioan Bazac nu a vrut să comenteze gestul făcut în ultima zi de mandat. Acum un an, Eugen Nicolaescu l-a demis pe managerul spitalului Colentina în ultima sa zi de mandat.

Mai multe articole despre:
spital demisie manager mandat Marie Curie